Hlavní obsah

Tenisté sehrají před Australian Open exhibici pro oběti na Haiti

NEW YORK/MELBOURNE

Obětem ničivého zemětřesení na Haiti dál pomáhají i sportovci. Představitelé zámořské ligy amerického fotbalu NFL oznámili, že postiženým poskytnou 2,5 miliónu dolarů. Basketbalová NBA pomůže jedním miliónem dolarů. Přispějí také tenisté, které první hráč světa Roger Federer vyzval k charitativní akci, jež se uskuteční v neděli den před začátkem Australian Open v Melbourne Parku.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Tenisové exhibice na pomoc obyvatelům Haiti, které postihlo silné zemětřesení, se zúčastní i Roger Federer (vlevo) a Novak Djokovič

Článek

"Napadlo nás, že bychom mohli udělat něco, čím bychom pomohli lidem, kteří to po té tragédii potřebují. Budeme hrát čtyřhry, nebo smíšené čtyřhry i se špičkami ženského tenisu a pokusíme se zaplnit stadión," řekl v sobotu novinářům švýcarský tenista.

Exhibice se uskuteční v Areně Roda Lavera, jež má kapacitu 15 000 míst. Účast na akci "Úder pro Haiti" podle agentury Reuters přislíbili i Srb Novak Djokovič, Američané Andy Roddick a Serena Williamsová, Belgičanka Kim Clijstersová a Australanka Samantha Stosurová. Vstupenky budou stát deset dolarů.

Milión dolarů už věnovaly také baseballová MLB, zatímco hokejová NHL přispěla částkou 100 000 dolarů. Nejlépe vydělávající sportovec světa golfista Tiger Woods daroval tři milióny dolarů, které mají posloužit na provoz mobilní nemocnice. Basketbalista Samuel Dalembert z Philadelphie 76ers poslal dětskému fondu UNICEF 100 000 dolarů na pomoc rodnému ostrovu.

Zemětřesení na Haiti si podle odhadů vyžádalo 50 000 až 100 000 obětí na lidských životech.

Reklama

Související témata: