Hlavní obsah

Hingisová návrat k tenisu neplánuje, bude si užívat jen exhibice

BERLÍN

Švýcarka Martina Hingisová zvítězila v dnešní tenisové exhibici v Seeburgu u Berlína nad jinou bývalou světovou jedničkou Američankou Lindsay Davenportovou dvakrát 6:4, ale ujistila, že návrat na turnaje neplánuje. Devětadvacetileté rodačce z Košic vypršel před čtyřmi měsíci dvouletý distanc za pozitivní dopingový nález na kokain, dohady o možném comebacku však Hingisová odmítá.

Článek

"Už nehodám denodenně trénovat, ale budu hrát exhibice. Máme nějaké nabídky z Ameriky," řekla agentuře SID držitelka pěti grandslamových titulů ve dvouhře.

Předtím prohlásila v rozhovoru pro Berliner Kurier, že si nedokáže představit život bez tenisu. "Pořád mě to baví, ale nevím, jak moc ještě bude," uvedla tenistka, která začala hrát mezi profesionálkami už ve 14 letech.

Ke spekulacím o jejím návratu svádějí i úspěšné comebacky bývalých světových jedniček z Belgie Justine Heninové a Kim Clijstersové. Hingisovou jejich výsledky nepřekvapují. "Ženský tenis je momentálně trochu monotónní. Mladé holky hrají pořád stejně. Justine a Kim mají znovu úspěch, protože jejich hra je variabilní," prohlásila trojnásobná vítězka Australian Open, které začne v pondělí.

Hingisová místo na kurtech soutěží v sedle koní. Před dnešní exhibicí absolvovala třídenní amatérskou jezdeckou soutěž v Basileji, kde startovala se dvěma klisnami. "Jezdím pro radost. Jde mi o zážitek a ne o výsledek. Jsem ráda, když nespadnu a dojedu do cíle," uvedla bývalá přítelkyně Radka Štěpánka, která tenisem vydělala přes 20 milionů dolarů.

Návrat na okruh WTA už neplánuje ani Davenportová, která loni v červnu přivedla na svět dceru. "Je mi třiatřicet a mám dvě děti. Už nemohu hrát naplno. Pokud budu hrát, tak jen na vybraných akcích a pro radost," řekla olympijská vítězka z Atlanty, která se po narození syna v roce 2007 rozhodla vrátit k tenisu a vyhrála čtyři turnaje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články