Hlavní obsah

Juniorka Plíšková je na Australian Open ve finále

Český tenis má na Australian Open dvojnásobnou finálovou účast díky juniorce Karolíně Plíškové a Jaroslavu Levinskému, jenž bude hrát o titul ve smíšené čtyřhře. Plíšková v semifinále porazila Číňanku Chao Čchen-tchang 2:6, 7:6, 6:2 a ve finále může pomstít sestru Kristýnu, kterou vyřadila Britka Laura Robsonová po setech 6:3 a 6:1.

Foto: protenis.cz

Karolína Plíšková

Článek

"Nezačala jsem nejlíp a v druhém setu to už v tie-breaku vypadalo špatně. Ale pak jsem přestala dělat chyby," citoval Karolínu Plíškovou web itftennis.com.

Robsonová se tak v sobotním finále postaví proti téměř identicky vyhlížející tenistce jako dnes. "Bude to trochu divné," připustila britská juniorka. Její soupeřka může těžit z rad své sestry. "Určitě může vyhrát, ale bude potřebovat především dobrý servis," prohlásila Kristýna Plíšková.

Sestry Plíškovy startují v juniorce Australian Open poprvé v kariéře. Na okruhu WTA si zahrály pouze na loňském turnaji v Praze.

Levinský spolu s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou porazil v semifinále mixu italsko-brazilskou dvojici Flavia Pennettaová, Marcelo Melo 6:0, 4:6 a 10:8. Jejich finálovým soupeřem bude vítěz zápasu mezi Carou Blackovou s Leandrem Paesem a Lisou Raymondovou s Wesleym Moodiem. Osmadvacetiletý Levinský má na kontě pět deblových titulů na turnajích ATP, finále grandslamu si však zahraje poprvé.

Australian Open - česká účast
Juniorky, dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Chao Čchen-tchang (Čína) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2, Robsonová (Brit.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:1.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Makarovová, Levinský (Rus./ČR) - Pennettaová, Melo (It./Braz.) 6:0, 4:6, 10:8, Blacková, Paes (1-Zimb./Ind.) - Raymondová, Moodie (7-USA/JAR) 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 10:7.

Reklama