Hlavní obsah

Tenistku Šafářovou trápí před Fed Cupem s Německem horečky

BRNO

Horečka zatím vyřadila z přípravy na víkendové utkání prvního kola Fed Cupu s Německem v Brně jedničku českého týmu Lucii Šafářovou. Dvaadvacetiletá tenistka se sice v pondělí s denním zpožděním připojila k družstvu, ale je v péči lékařů a odpočívá v hotelu. Kapitán Petr Pála se neobává, že by Šafářovou při pátečním losu postrádal.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Lucie Šafářová

Článek

"Po návratu z Austrálie se podobné potíže někdy stávají. Zatím se nestrachuji, záleží na lékařích. Uvidíme, jaká bude situace, až se vypotí. Věřím, že bude brzy v pořádku a horečka neznamená nic vážného," řekl Pála novinářům během dnešního tréninku, který absolvovaly Lucie Hradecká, Petra Kvitová a Květa Peschkeová.

"Máme z tréninků dobrý pocit. Nový povrch je docela rychlý, měl by nám vyhovovat. Do soboty máme po návratu z Austrálie dostatek času, abychom se na zápas připravily," uvedla Peschkeová, která bude připravena tradičně na čtyřhru. K tenisu se vrátila v lednu po půlroční přestávce a v australském Hobartu vyhrála společně s Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu turnaj ve čtyřhře. "Vítězný návrat mi psychicky pomohl," řekla tenistka, která žije v Německu a má dobrý přehled o nadcházejících soupeřkách.

O Němkách toho Peschkeová ví dost

Německá kapitánka Barbara Rittnerová bývala dokonce deblovou partnerkou Peschkeové. "O Němkách toho vím dost a tuším také, co by na ně mělo platit. Výhodou pro nás bude absence Sabiny Lisické, která nyní hraje velmi dobře," míní čtyřiatřicetiletá hráčka. S Rittnerovou bydlely v Melbourne ve stejném hotelu, ale žádné poznatky k fedcupovému zápasu si nesdělovaly. "Obě jsme profesionálky a chceme, aby vyhrál ten náš tým."

Zkušenou deblistku potěšil návrat Fed Cupu do osvědčených prostor Brněnského výstaviště, kde české tenistky neokusily porážku. Před dvěma lety zdolaly v pavilonu B Slovensko 3:2 a loni Španělsko 4:1. Semifinálovou prohru s USA 2:3 utrpěly loni v dubnu v hale Rondo.

Tenistky už se těší, až se Šafářová uzdraví, aby mohly ve čtvrtek na společné večeři oslavit její 23. narozeniny. "Tahle oslava se už stala součástí únorových fedcupových zápasů v Brně. Musíme opět společně vyrazit na nákup společenských bot. A samozřejmě také vymyslíme něco na nováčka v týmu Lucii Hradeckou," uvedla Peschkeová.

Německé tenisky přijedou do Brna dnes večer a první trénink absolvují ve středu dopoledne.

Reklama