Hlavní obsah

Francouz Robert senzaci v Johannesburgu k titulu nedotáhl

JOHANNESBURG

Vítězem tenisového turnaje v Johannesburgu se stal Španěl Feliciano López. Ve finále dnes zdolal 7:5 a 6:1 Francouze Stephana Roberta, který své senzační tažení soutěží k celkovému triumfu nedotáhl. Přesto dosáhl 100. hráč světového žebříčku v devětadvaceti letech životního úspěchu, neboť až do letošní sezóny vyhrál na okruhu ATP jediný zápas.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Španělský tenista Feliciano López

Článek

Robert dokázal prorazit až poté, co se vrátil k tenisu po více než ročním boji se žloutenkou. Po dlouhé pauze se rozhodl změnit styl hry a vyplácí se mu to.

"Předtím jsem pořád hrál na úplné riziko, mlátil do toho hlava nehlava se zavřenýma očima," líčil francouzský tenista, jenž před zdravotní pauzou nebyl nikdy výš než na 160. místě světového žebříčku. "Po nemoci jsem měl dlouhý pohovor s trenérem Ronanem Lafaixem, který mě přesvědčil, že je potřeba některé věci změnit. Naučil mě, že se musím soustředit a hrát pečlivě," líčil.

V tenisu má ještě velké plány. "Sice už se blížím ke třicítce, ale to neznamená, že už jsem za zenitem," prohlásil Robert.

Proti o rok mladšímu Lópezovi ve finále příliš šancí neměl. Daviscupový šampion skvěle servíroval a Robert se nepropracoval k jedinému brejkbolu. Naopak Španěl z 12 možností využil tři a radoval se z druhého triumfu v kariéře, na který čekal šest let.

Reklama

Související témata: