Hlavní obsah

Davis Cup s Belgií budou hrát Berdych, Štěpánek, Dlouhý a Hájek

V utkání prvního kola Davisova poháru proti Belgii budou Česko reprezentovat tenisté Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Dlouhý a Jan Hájek. Zápas se bude hrát od 5. do 7. března v Bree. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil oznámil nominaci v pátek v Prostějově.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost českého daviscupového týmu

Článek

Navrátil vsadil na osvědčenou sestavu, která hrála i v prosincovém finále ve Španělsku. "Pouze jsem zvažoval ještě zařazení deblisty Františka Čermáka, jenž momentálně hraje velmi dobře," řekl ČTK Navrátil, který ale po konzultaci s hráči dospěl k názoru, že nechá tým stejný jako v posledních zápasech.

V belgické nominaci jsou Olivier Rochus, jeho bratr Christophe Rochus, Xavier Malisse a Steve Darcis. Belgii považuje Navrátil za nepříjemného soupeře, který podle jeho očekávání zvolil antukový povrch.

"Nominaci Belgie jsem předpokládal. Nicméně doufám, že uplatníme naše zkušenosti z loňského roku. Nejdůležitější je, že se vyhneme baráži," tvrdí Navrátil, jenž vidí vyhlídky českých tenistů na úspěch jako šedesátiprocentní.

Berdych i Štěpánek mají podle jeho slov dostatek zkušeností z těžkých zápasů a nyní by je měli zúročit. "Jsme na čtvrtém místě ve světovém žebříčku, takže se nemůžeme zříkat role favorita," dodal Navrátil.

Štěpánek se bude v příštím týdnu připravovat se svým trenérem Petrem Kordou na Floridě na antuce a do Česka přiletí v sobotu 27. února. Berdych s Hájkem začnou trénovat pod Navrátilovým vedením v Prostějově, Dlouhý startuje na turnaji ve Francii.

Reklama

Související témata: