Hlavní obsah

Jednička Haas potřetí za sebou vyhořel v 1. kole

Nejvýše nasazený hráč tenisového turnaje v Delray Beach Němec Tommy Haas vypadl hned v prvním kole, což se mu na tomto podniku stalo potřetí za sebou. Rusovi Teimurazi Gabašvilimu, kterému patří ve světovém žebříčku 104. místo, podlehl poprvé v kariéře po setech 6:7 a 5:7.

Článek

Jednatřicetiletý Haas tak nenaváže na svůj triumf z roku 2006, kdy v Delray Beach získal jeden ze svých dvanácti titulů. "V pravou chvíli zahrál vždy skvělé údery. Měl jsem šance, ale z nějakého důvodu jsem je nedokázal proměnit," uvedl bývalý druhý hráč světa.

Gabašvili, kterého loni provázely zdravotní potíže, se dočkal letos prvního vítězství až na čtvrtém turnaji. Čtyřiadvacetiletému Rusovi loni lékaři diagnostikovali chudokrevnost a navíc se podrobil operaci tlustého střeva, odkud mu byly odstraněny polypy. Proti Haasovi zaznamenal teprve druhé vítězství na okruhu ATP od loňského července.

"Poslední půl rok za moc nestál. Měl jsem zdravotní problémy. Prohrával jsem, co jsem mohl," konstatoval po dlouho očekávaném úspěchu.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Delray Beach:
Gabašvili (Rus.) - Haas (1-Něm.) 7:6 (7:3), 7:5, Koroljov (5-Kaz.) - Lapentti (Ekv.) 6:2, 1:6, 6:1, Odesnik - Ram (oba USA) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: