Hlavní obsah

Hlavně ne baráž, burcoval tenisty před zápesem s Belgií kapitán Navrátil

PRAHA

Po euforii z loňského postupu do finále Davis Cupu už není ani stopy. Od pátku do neděle musí čeští tenisté potvrdit pozice z minulé sezóny v prvním kole v Belgii. Hraje se na antuce v městečku Bree, rodišti vítězky posledního US Open Kim Clijstersové.

Článek

„V Davis Cupu nerozhodují žebříčky. Nečeká nás nic lehkého, ale přesto jsme pořád favority,“ nelekal se kapitán Jaroslav Navrátil.

S Belgií Češi vyhráli v úvodním kole v roce 2008 v Ostravě, soupeř však tentokrát posílil o zkušeného Xaviera Malisse, jenž jako teenager zařídil senzační belgické vítězství proti Česku v roce 1999.

„Malisse byl hráčem první dvacítky, soupeř má hodně zkušený tým,“ vypočítával kapitán.

Na pomalém povrchu by se žebříčkové rozdíly mohly stírat ještě víc. „K Malissovi mi ale antuka moc nesedí. Jeho fyzička není taková, aby na ní zvládl tři zápasy,“ tvrdil Tomáš Berdych, který by měl v první hrací den změřit síly s domácí jedničkou Olivierem Rochusem.

„Poslední tři vzájemné zápasy pro mě dopadly dobře,“ věřil si před nedělním odletem Berdych.

Hrát se bude v nevelké třítisícové hale. „Mužský tenis v Belgii není tak populární,“ řekl Navrátil. „V menší hale jsme ale hráli i loni v Chorvatsku a bylo to bez problémů,“ neobával se kapitán divoké atmosféry. Stovky českých fanoušků v ochozech se však tentokrát čekat nedají.

„Z Prostějova však tradičně vyráží čtyřicet příznivců,“ řekl kapitán.

Po očku bude Navrátil sledovat i zápas Chile s Izraelem, z nějž by vzešel soupeř Čechů pro čtvrtfinále. „Podle mě je úplně jasné, že bychom letěli do Chile. Soustřeďme se teď ale na sebe. Potřebujeme se hlavně vyhnout baráži,“ nabádal Navrátil.

Reklama

Související témata: