Hlavní obsah

Murray nad ránem na Ferrera nestačil

Z očekávané semifinálové bitvy posledních dvou vítězů madridského turnaje série Masters sešlo. Předloňský vítěz Brit Andy Murray nasazený jako číslo tři podlehl ve čtvrtfinálovém duelu před jednou hodinou ranní domácímu tenistovi Davidu Fererrovi 5:7 a 3:6. Devátý nasazený Španěl tak vyzve v sobotnímu boji o účast ve finále obhájce titulu a světovou jedničku Švýcara Rogera Federera.

Foto: Juan Medina , Reuters

David Ferrer returnuje proti Andy Murraymu.

Článek

Ve druhém ryze španělském semifinále se utkají nenasazený Nicolas Almagro a turnajová dvojka Rafael Nadal, který míří ze současného třetího místa v žebříčku zpět na post světové dvojky. K tomu, aby předstihl Srba Novaka Djokoviče, potřebuje v Madridu vyhrát ještě jeden zápas.

Andy Murray nakonec po zápase smutný nebyl. foto: Reuters/Juan Medina

Murray byl navzdory vyřazení se svým vystoupením ve španělské metropoli celkem spokojen, protože od finálové porážky s Federerem na Australian Open se mu nedařilo. "Byl to dobrý tenis. Mohl jsem vyhrát, ale musím se naučit zůstat klidný v klíčových momentech. Před French Open se cítím rozhodně líp než před pár týdny," uvedl čtvrtý hráč světa.

Tenisový turnaj mužů v Madridu (antuka, dotace 2,835.000 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (9-Šp.) - Murray (3-Brit.) 7:5, 6:3.
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Almagro (Šp.) 4:6, 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: