Hlavní obsah

Kvitové nešel moc servis, přesto ve Wimbledonu znovu vyhrála

LONDÝN

České tenistce Petře Kvitové sice nešlo v dnešním utkání druhého kola Wimbledonu podání, ale přesto se jí podařilo porazit třiadvacátou nasazenou Číňanku Čeng Ťie. V utkání dalšího kola proti Bělorusce Viktorii Azarenkové si myslí, že nemá co ztratit.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petra Kvitová ve Wimbledonu

Článek

"Jsem strašně ráda, protože jsem hrála dobře. Takže jsem určitě spokojená," řekla Kvitová po výhře 6:4, 2:6 a 6:2. Dvacetiletá hráčka je ve Wimbledonu potřetí a v předcházejících ročnících vždy skončila už v prvním kole.

Dnes se snažila hrát agresivně. "Náš zápas byl hodně velká přestřelka," řekla. "První set byl hodně těžký, vše bylo hodně vyrovnané. Byly tam hodně vypjaté momenty u jejího servisu," dodala.

Ve druhé sadě jí nešel pohyb a nevycházel servis, který si pochvalovala v prvním kole. "První servis byl špatný, ale naštěstí šel ten druhý, takže nebylo hodně dvojchyb," uvedla Kvitová, která nebyla spokojena ani s tím, že nezkoušela změnit rytmus hry.

Největší slabinou soupeřky byl podle ní servis, a proto se zaměřovala především na return. Z míry ji nevyvádělo ani to, že hrála proti semifinalistce Wimbledonu z roku 2008. "Během zápasu jsem si to vůbec neuvědomovala. Bylo mi bylo docela jedno, kdo tam stojí. Nepřemýšlela jsem nad tím, jak tu hrála," prohlásila.

Dvě letošní vítězství ve Wimbledonu jí potvrdily, že může na trávě úspěšně hrát. Jestli jí posílily sebevědomí, se prý ukáže až na kurtu ve třetím kole. "Půjdu do toho odhodlaně," zdůraznila.

O postup do osmifinále se střetne se čtrnáctou nasazenou Azarenkovou, se kterou hrála dvakrát a pokaždé prohrála. "Takže do toho zápasu půjdu s tím, že ukážu, co umím, a uvidíme. Já myslím, že zezadu bude hrát stejně rychle jako dnešní soupeřka. Zřejmě ale bude líp servírovat," řekla Kvitová.

Nemyslí si ani, že by jí ovlivnilo, že Azarenková je při hře poměrně hlučná. "Je mi to jedno. Když hrajete, tak to nevnímáte. Mě to neruší," řekla.

Dnes ji z rovnováhy nevyvedla ani návštěva královny ve Wimbledonu. "Šla jsem akorát z rozehrávky a viděla jsem houf lidí. Ale potom před zápasem jsem měla svých starostí dost, takže jsem to vůbec nevnímala," dodala česká fedcupová reprezentantka.

Reklama

Související témata: