Hlavní obsah

Do US Open vstoupí další sedmička Čechů včetně Štěpánka

PRAHA/NEW YORK

Sedm českých tenistů bude v úterý v druhém hracím dnu US Open bojovat o postup do druhého kola. Chybí mezi nimi sedmý nasazený Tomáš Berdych, který si na svůj úvodní zápas na posledním grandslamu sezóny počká až do středy.

Foto: Mick Tsikas , Reuters

Radka Štěpánka čeká v 1. kole US Open Francouz Benneteau.

Článek

Na třetím hlavním dvorci Grandstand nastoupí daviscupový reprezentant Jan Hájek proti favorizovanému Mardymu Fishovi z USA. Další český tenista Radek Štěpánek se pokusí navázat na zlepšené výkony z New Havenu v duelu s Francouzem Julienem Benneteauem.

Lukáše Rosola čeká při premiéře v New Yorku Španěl Tommy Robredo a další debutant Dušan Lojda vyzve Němce Philippa Petzschnera. Hrát budou rovněž Barbora Záhlavová-Strýcová, turnajová šestadvacítka Lucie Šafářová a Iveta Benešová.

V pondělí se během úvodního dne US Open představilo šest českých hráček, postup si ale zajistila jen Petra Kvitová, která vyřadila svou kamarádku Lucii Hradeckou.

V úterý se ve večerních zápasech divákům představí také oba nejvýše nasazení hráči - Španěl Rafael Nadal a po něm Dánka Caroline Wozniacká.

Úterní program US Open (začátky v 17:00 SELČ)
Kurt Arthura Ashe: Jankovičová (4-Srb.) - Halepová (Rum.), Troicki (Srb) - Djokovič (3-Srb.), Grothová (Austr.) - Šarapovová (14-Rus.), večerní zápasy (středa 1:00 SELČ): Nadal (1-Šp.) - Gabašvili (Rus.), Wozniacká (1-Dán.) - Gullicksonová (USA).
Kurt Louise Armstronga: Baghdatis (16-Kypr) - Clement (Fr.), K. Bondarenková (Ukr.) - Li Na (8-Čína), Vliegen (Belg.) - Blake (USA), Z. Kučová (SR) - Zvonarevová (7-Rus.).
Grandstand: Kuzněcovová (11-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.), Hájek (ČR) - Fish (19-USA), Fognini (It.) - Verdasco (8-Šp.), Vandewegheová (USA) - Lisická (Něm.).
Kurt č. 4, třetí zápas: Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kirilenková (23-Rus.),
Kurt č. 6, třetí zápas: Rosol (ČR) - Robredo (Šp.),
Kurt č. 10, druhý zápas: Šafářová (26-ČR) - Paszeková (Rak.),
Kurt č. 12, druhý zápas: Lojda (ČR) - Petzschner (Něm.),
Kurt č. 13, třetí zápas: Štěpánek (28-ČR) - Benneteau (Fr.),
Kurt č. 15, třetí zápas: Benešová (ČR) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.).

Reklama