Hlavní obsah

Deblista Dlouhý: I po rozchodu zůstaneme s Paesem pořád kámoši

PRAHA

Hráli spolu čtyřhru od Roland Garros v roce 2008. O rok později na French Open triumfovali a přidali také titul z debla v New Yorku. Objevili se rovněž v dalších dvou grandslamových finále. Teď jejich spolupráce pomalu končí. Ještě dva turnaje a pak Lukáš Dlouhý i Leander Paes budou shánět nového parťáka.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Lukáš Dlouhý (vpravo) a Leander Paes s trofejí pro nejlepší deblisty French Open.

Článek

„Už to tak vypadá,“ povzdechl si Dlouhý. „Jedeme hrát do Paříže a potom na Turnaj mistrů. No a pak to budeme muset nějak rozlousknout.“

Jejich společné tenisové plány se začaly bortit na americkém turné. „Nebylo to ono. Třikrát jsme tam prohráli už v prvním kole. To byla poslední kapka, po které jsme si řekli, že to zkusíme každý s někým jiným,“ řekl Dlouhý.

Začátek sezóny přitom vypadal náramně. „Mnohem líp než v roce 2009.“ Se sedmatřicetiletým Indem vyhráli turnaj v Miami, v Paříži si zopakovali finále, ale už tehdy museli občas hodně nahlas pročistit atmosféru. No a pak přišel propad.

„Ve Wimbledonu jsme klekli 7:5 v pátým setu, na US Open 6:4 ve třetím, ale holt byly to porážky...“ Nevalné výsledky byly rovněž hlavním důvodem, proč daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil nevzal Dlouhého na semifinále do Srbska, a vysloužil si tak udivené reakce deblové světové jedničky Nenada Zimonjiče. „Já si o tom myslím svoje, ale komentovat to radši nebudu,“ posteskl si Dlouhý.

Na konci roku ho teď nejspíš nemine pátrání po novém stálém spoluhráči. „Už je docela pozdě, ale snad by s tím neměl být problém... Chtěl bych ale říct, že i když se s Leanderem tenisově rozejdeme, dál zůstaneme kámoši. Prožil jsem s ním skvělý roky a strašně moc mi daly,“ nechal se slyšet devátý deblista světového žebříčku.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová