Hlavní obsah

Tenistky Voráčová i Záhlavová postoupily v Přerově do čtvrtfinále

PŘEROV

Tenistky Voráčová i Záhlavová postoupily v Přerově do čtvrtfinále Přerov 25. listopadu (ČTK) - Obě nejvýše nasazené české tenistky Renata Voráčová a Sandra Záhlavová prošly do čtvrtfinále halového mistrovství České republiky v Přerově. Z českých hráček prohrála v druhém kole Zubr Cupu pouze juniorka Denisa Allertová, nad její síly byla třetí nasazená Maša Zecová-Peškiričová ze Slovinska.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Česká tenistka Sandra Záhlavová

Článek

Jednička turnaje Voráčová si poradila s Ivanou Lisjakovou z Chorvarska, kterou porazila 6:3, 7:5. "Ve srovnání se středečním zápasem jsem hrála lépe. Neudržela jsem ale aktivitu až do konce a musela o vítězství tvrdě bojovat," uvedla Voráčová, která se v předcházejících letech na přerovském turnaji nedostala nikdy přes první kolo.

Druhá nasazená Záhlavová svedla třísetovou bitvu s Nizozemkou Richel Hogenkampovou, kterou porazila až za dvě a půl hodiny 6:2, 6:7 a 6:4. "Po dobrém výkony v prvním setu jsem ztratila koncentraci a soupeřka začala více tlačit. Někdy jsem si na kurtu i zanadávala. Potřebovala jsem se probudit, abych nespala," uvedla vítězka nedávného turnaje v Opoli Záhlavová.

Allertová se dostala do soutěže zásluhou volné karty. V prvním kole vyřadila Ani Mijačikovou z Chorvatska, dnes ale už na Slovinku Zecovou-Peškiričovou nestačila. "Byla jsem na kurtu pomalejší. Postup do druhého kola je ale mým dosavadním největším úspěchem v seniorském tenise," poznamenala sedmnáctiletá Allertová, která se chystá na lednovou juniorskou soutěž na grandslamovém Australian Open.

Mezinárodní halové mistrovství republiky tenistek v Přerově:
Dvouhra - 2. kolo:
Voráčová (1-ČR) - Tinjičová (Chorv.) 6:3, 7:5, Záhlavová (2-ČR) - Hogenkampová (Niz.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:4, Zecová-Peškiričová (3-Slovin.) - Allertová (ČR) 6:2, 6:2, Pavlovicová (5-Fr.) - Schmiedlová (SR) 6:3, 4:6, 6:1, Siegemundová (8-Něm.) - Klepačová (Slovin.) 7:6 (7:4), 6:3, Lisjaková (Chorv.) - Zanderová (Něm.) 6:3, 6:3, Babilonová (Něm.) - Bertensová (Niz.) 3:6, 7:6 (7:4), 1:3 skreč, Feuersteinová (Fr.) - K. Kučová (SR) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 3 : 1 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 3 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová