Hlavní obsah

Nadal: Murray byl skvělý. Souboj s ním byl jeden z nejlepších v mé kariéře

LONDÝN

Byla to obrovská bitva. Světový tenista číslo jedna Rafael Nadal a Brit Andy Murray svedli v semifinále londýnského Turnaje mistrů boj o každičký míček. Oba byli blízko vítězství, rozhodovaly maličkosti. Nakonec po setech 7:6, 3:6 a 7:6 triumfoval Nadal. „Byl to jeden z nejlepších zápasů v mé kariéře,“ ohodnotil souboj Španěl.

Foto: Aly Song, Reuters

Rafael Nadal

Článek

Nadal si vítězství nad Murrayem pochvaloval. „Odvedl skvělou práci, chci mu pogratulovat,“ uvedl na adresu domácího tenisty letošní trojnásobný grandslamový vítěz. „Myslím si, že Murray v budoucnu získá ještě hodně grandslamů,“ vysekl pak nešťastnému Britovi další poklonu španělský fenomén.

Také pro svůj výkon měl Nadal jen slova chvály. „Hrál jsem jeden z nejlepších zápasů v kariéře. Byl jsem v obtížné pozici, Andy se vrátil ve velkém stylu, předváděl fantastické údery. V tie-breaku to bylo otevřené, jediné, co jsem mohl dělat, bylo počkat si na šanci.“

V nedělním finále snů se Španěl utká se světovou dvojkou Rogerem Federerem, který je v Londýně v exkluzivní pohodě. V semifinále vyřídil Novaka Djokoviče hladce 6:1 a 6:4. Bude to teprve druhé letošní utkání obou tenisových velikánů současnosti. „Jsem vážně šťastný, že si můžu zahrát proti němu, má za sebou skvělou sezónu,“ podotkl Federer. „Užívám si hru a věřím, že něco podobného předvedu i v neděli,“ dodal.

Reklama

Související témata: