Hlavní obsah

Tenistka Voráčová vyhrála halové mistrovství republiky

PŘEROV

Tenistka Renata Voráčová vyhrála halové mistrovství republiky v Přerově. V nedělním finále porazila za dvě a půl hodiny obhájkyni prvenství Claire Feuersteinovou z Francie 4:6, 6:3 a 7:5. Ve finále čtyřhry Iveta Gerlová a Lucie Kriegsmannová porazily polskou dvojici Olga Brozdová, Natalia Kolatová 6:1 a 6:3.

Článek

O výsledku finále dvouhry rozhodl po vyrovnané bitvě až třetí set. Francouzka v závěru zaváhala a sedmadvacetiletá Voráčová přesnou hrou dovedla utkání do úspěšného konce. Za titul získala prémii 2940 dolarů a 50 bodů do světového žebříčku.

"Nehrála jsem tak dobře jako v semifinále. Soupeřka výborně podávala, měnila hodně rytmus hry, což mi dělalo značné problémy," přiznala po zápase Voráčová, která byla na domácí půdě v posledním duelu dost nervózní a hlavně v prvním setu jí chyběla koncentrace.

Důležitý okamžik nastal v závěru druhého setu, kdy vzala soupeřce podání. "Všimla jsem si, že se začala hodně vztekat, začala kupit chyby a její hra byla nepřesná. Od této chvíle jsem věřila, že můžu zápas vyhrát," dodala Voráčová.

Ta se stala třetí českou tenistkou, která Zubr Cup vyhrála. Před ní triumfovaly v Přerově před třemi lety Petra Kvitová a o rok později Tereza Hladíková.

Mezinárodní halové mistrovství republiky v tenisu žen v Přerově (tvrdý povrch, dotace 25.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Voráčová (1-ČR) - Feuersteinová (Fr.) 4:6, 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Gerlová, Kriegsmannová (1-ČR) - Brozdová, Kolatová (3-Pol.) 6:1, 6:3.

Reklama