Hlavní obsah

Tenisté Přerova se stali prvními finalisty extraligy

PŘEROV

Tenisté Přerova se stali prvními finalisty extraligy smíšených družstev. Tým TK Precolor Plus Přerov dnes porazil pražskou Spartu 5:1 a dohromady se středeční výhrou nad TK Neridé si zajistil první místo ve skupině B. V sobotním finále se utká buď s obhájcem titulu z Prostějova, za který by měla hrát světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, nebo s I. ČLTK Praha.

Foto: Bogdan Cristel , Reuters

Lucie Šafářová pomohla Prostějovu k vítězství

Článek

V utkání Přerova se Spartou bodoval za hosty jen bývalý dvaadvacátý hráč světa Bohdan Ulihrach, který porazil Pavla Šnobela. Pak už úřadovali domácí a body postupně získali ve dvouhrách Renata Voráčová, Rumunka Simona Halepová, Slovák Dominik Hrbatý, Lukáš Rosol a Rus Tejmuraz Gabašvili.

Favorizovaný Prostějov šetřil ve svém úvodním utkání jedničku Tomáše Berdycha, přesto porazil 5:2 Olymp, i když nečekaně ztratil bod Kazach Andrej Golubjov ve dvouhře s lotyšským hráčem Andisem Juskou, až 336. tenistou světa. Snadno vyhrály světová dvacítka Maria Kirilenková z Ruska i česká jednička Lucie Šafářová.

V pátek se Prostějov utká o první místo ve skupině A o postup do finále s I. ČLTK Praha, který nad Olympem vyhrál ve středu 6:2.

Tenisová extraliga se hraje poprvé v prosincovém termínu a v hale. Loni se neuskutečnila kvůli postupu českých tenistů do finále Davisova poháru. V roce 2008 porazil Prostějov ve finále Přerov 6:0 a obhájil titul z roku 2007.

Extraliga tenisových družstev - semifinálové skupiny:
Skupina A (Prostějov):
Agrofert Prostějov - TK Olymp-Orel Praha 5:2
Kirilenková (Rus.) - Kristýna Plíšková 6:1, 7:5, Šafářová - Němečková 6:1, 6:0, Pospíšil - Kralert 6:3, 6:3, Lacko - Čapkovič (oba SR), 6:3, 6:3, Andrejev - Lustig 6:2, 6:4, Golubjov (Kaz.) - Juska (Lot.) 4:6, 6:4, 5:7, Novák, Veselý - Lustig, Škoch 4:6, 2:6.
Skupina B (Přerov):
TK Precolor Plus Přerov - TK Sparta Praha 5:1
Šnobel - Ulihrach 5:7, 4:6, Voráčová - Zakopalová 6:4, 6:3, Hrbatý (SR) - Vaněk 6:4, 6:4, Rosol - Vik 6:3, 7:6, Gabašvili (Rus.) - Ch. Rochus (Belg.) 6:3, 7:5, Halepová (Rum.) - Záhlavová-Strýcová 7:6, 7:6.

Reklama

Související témata: