Hlavní obsah

Heninová se po půlroční pauze zaviněné zraněním vrací na kurty

PERTH

Bývalá světová tenisová jednička Justine Heninová se chystá opět po roce na comeback v Austrálii. Loni se slavná Belgičanka vracela na WTA Tour po dvouleté pauze, nyní se představí na kurtech po šesti měsících, které vynechala kvůli zranění lokte.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Belgická tenistka Justine Heninová

Článek

Osmadvacetiletá Heninová se zranila v červnu v prohraném osmifinálovém duelu ve Wimbledonu proti krajance Kim Clijstersové. Při pádu si natrhla vazy v pravém lokti a poté, co nejprve ohlásila pauzu na dva měsíce, vzdala i zbytek sezony.

Na kurtech se poprvé od zranění představí na tradičním Hopmanově poháru smíšených dvojic, jenž začíná v Perthu v sobotu. "Už je to šest měsíců od zranění, ale nemůžu říct, že jsem stoprocentně v pořádku," uvedla sedminásobná grandslamová vítězka Heninová. "Jdu krok za krokem a lepším se, ale bude to trvat ještě několik týdnů a možná měsíců, než budu úplně fit," dodala tenistka, již stále limituje při hře bolest.

Na letošním Australian Open postoupila Heninová až do finále, kde podlehla ve třech setech Američance Sereně Williamsové, před dalším ročníkem tak velká očekávání nemá. "Jsem realistka, byl to těžký rok. Začala jsem sezonu dobře, ale pak to bylo fyzicky hodně náročné. Nebyl to jednoduchý comeback a takové zranění bylo to nejhorší, co se mi mohlo stát," řekla rodačka z Lutychu, jež po návratu vyhrála dva turnaje.

Reklama

Související témata: