Hlavní obsah

Štěpánek prohrál v semifinále v Brisbane s Söderlingem

BRISBANE

Tenista Radek Štěpánek si potřetí za sebou finále turnaje v Brisbane nezahraje. Český hráč v sobotu v semifinále nestačil na Švéda Robina Söderlinga a nejvýše nasazenému podlehl 3:6, 5:7 za hodinu a 22 minut.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Radek Štěpánek.

Článek

"Proti Štěpánkovi nehraju moc rád, protože dokáže výtečně měnit rytmus hry," prohlásil Söderling. "Ale v dnešním zápasu jsem se s tím dokázal vypořádat. A i kdybych ve finále prohrál, byl celý tenhle týden velmi dobrou přípravou na Melbourne," dodal.

Souboj se Söderlingem byl vyrovnaný, ale Štěpánek dokázal vzít pátému hráči světa výborný servis jen jednou a sám přišel o podání celkem třikrát. V zaplněné Pat Rafter aréně se Švéd opíral vedle podání ještě o tradičně skvělý forhend.

Dvaatřicetiletý Štěpánek tak přišel o možnost hrát v Brisbane potřetí za sebou o titul. V roce 2009 turnaj vyhrál a loni prohrál ve finále s Andym Roddickem z USA. Ten nyní v druhém semifinále vyřadil Jihoafričana Kevina Andersona a v neděli se v duelu nejvýše nasazených hráčů utká se Söderlingem.

Peschkeová vyhrála čtyřhru v Aucklandu

Květa Peschkeová vyhrála na turnaji v Aucklandu čtyřhru a získala na okruhu WTA sedmnáctý deblový titul v kariéře. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou splnily roli nasazených jedniček a ve finále porazily švédsko-novozélandský pár Sofia Arvidssonová, Marina Erakovicová 6:3, 6:0.

Dvouhru vyhrála nenasazená Greta Arnová. Jednatřicetiletá Maďarka, až 88. hráčka světového žebříčku, zdolala ve finále turnajovou dvojku a obhájkyni titulu Yaninu Wickmayerovou z Belgie dvakrát 6:3.

Poprvé Arnová triumfovala v roce 2007 v Estorilu, kde zvítězila jakožto hráčka z kvalifikace. Cestou za druhým titulem v kariéře nyní dokázala vyřadit i nejvýše nasazenou Rusku Marii Šarapovovou. Na Nový Zéland přitom přijela bez trenéra i bez zavazadel, která se jí cestou ztratila.

BRISBANE (tvrdý povrch):
Muži (dotace 422 300 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Söderling (1-Švéd.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:5, Roddick (2-USA) - Anderson (JAR) 6:2, 4:6, 6:2.
AUCKLAND (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra žen - finále:
Arnová (Maď.) - Wickmayerová (2-Belg.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra žen - finále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Arvidssonová, Erakovicová (Švéd./N. Zél.) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: