Hlavní obsah

VIDEO: Vtipálek Djokovič si zatancoval na kurtu

Příliš práce na Australian Open zatím srbský tenista Novak Djokovič neměl. A i proto má známý vtipálek okruhu ATP čas na své tradiční „vylomeniny“. Po utkání se spoluhráčem ze srbské daviscupové reprezentace Victorem Troickým, které jeho sok vzdal již po úvodní sadě, si zatancoval na kurtu s Kym Johnsonovou.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič tancuje s Kim Johnsonovou.

Článek

Třiadvacetiletý šoumen nejdříve podrobně studoval krok své tanečnice, která vystupuje v australské obdobě soutěže Když hvězdy tančí. Poté s usměvavou partnerkou předvedl několik tanečních kroků a zvedl ji do vzduchu, aby společně udělali piruetu. O něco později poslechl třetí hráč světového žebříčku fanynky, které postávaly u kurtu, a svlékl se do půli těla. Nakonec si oba vyměnili role a Djokovič naučil Johnsonovou několik tenisových úderů.

Srbského vtipálka čeká v úterý od 9:30 středoevropského času čtvrtfinálový souboj s Tomášem Berdychem (duel můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz). Do zápasu bude vstupovat Djokovič jako favorit. Ačkoliv má Berdych na úvodním grandslamovém turnaji sezóny výbornou formu, totéž se dá prohlásit i o čerstvém vítězi Davis Cupu. Na turnaji prohrál pouze jeden set a na kurtu strávil o dvě a půl hodiny kratší dobu než jeho úterní soupeř.

Tomáš Berdych je už spokojený. Přesto by na Australian Open rád postoupil do semifinále.foto: ČTK/AP/Andrew Brownbill

Berdych podle svých slov splnil postupem do čtvrtfinále svůj vlastní cíl a nyní hodlá „nahánět své soupeře“. A prvním z nich má být právě Djokovič. Tomu má šestý hráč světa co vracet. V semifinále loňského ročníku Davis Cupu totiž domácí miláček proti sobě popudil všechny české fanoušky, když se na dvorci choval jako smyslů zbavený.

Se Srbem má však Berdych negativní bilanci. Z pěti zápasů ho dokázal porazit pouze jednou. Podařilo se mu to loni ve Wimbledonu, tedy na grandslamovém turnaji. A v All England Clubu měl tehdy stejnou fazónu, jakou se pyšní letos v Melbourne...

Reklama

Související témata: