Hlavní obsah

Tenistka Heninová oznámila kvůli zraněnému loktu podruhé konec kariéry

BRUSEL

Belgická tenistka a bývalá světová jednička Justine Heninová oznámila již podruhé konec kariéry. Důvodem jsou tentokrát přetrvávající problémy se zraněným loktem. Vítězka sedmi grandslamových titulů už dala tenisu vale v květnu 2008 kvůli ztrátě motivace, loni se na kurty ale vrátila a zahrála si finále Australian Open.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Belgická tenistka Justine Heninová

Článek

Nyní se jí stalo osudným zranění loktu z loňského Wimbledonu, kde si při pádu natrhla vazy. Letošní sezónu zahájila finálovou účastí na Hopmanově poháru smíšených družstev a postupem do 3. kola na úvodním grandslamovém turnaji v Melbourne. Stále si však stěžovala, že její výkony nejsou po zranění stoprocentní. Po vyřazení se rozhodla, že bolavý kloub už nebude dále zatěžovat.

"Ten loket je příliš křehký, takže nemohu dál pokračovat ve své vášni a profesi na nejvyšší úrovni," konstatovala Heninová ve středu v Bruselu.

Vyhrála 43 titulů i olympiádu

Od začátku profesionální kariéry stihla osmadvacetiletá Heninová vyhrát 43 titulů včetně čtyř na French Open, dvou na US Open a jednoho na Australian Open. V roce 2004 se stala olympijskou vítězkou ve dvouhře. Na nejvyšší pozici světového žebříčku se objevila poprvé v říjnu roku 2003 a celkem tam vydržela 117 týdnů.

"Nyní je jasné, že moje kariéra končí nadobro. I když je to velmi těžké, zvláště po tom, co jsem se vrátila s ohromným bojovným duchem," dodala Heninová.

"Pokud bych měla něčeho litovat, tak jedině toho, že jsem příliš chránila sama sebe a nebyla k vám blíže. Snad mi odpustíte," vzkázala všem tenisovým fanouškům křehká Belgičanka, na jejíž jednoručný bekhend pějí ódy všechny tenisové legendy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články