Hlavní obsah

Clijstersová chce do dvou let definitivně skončit s tenisem

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová chce do dvou let definitivně skončit s tenisem. Belgická vítězka nedávného Australian Open to prohlásila jen pár dní poté, co oznámila, že letošní rok je pro ni poslední kompletní sezónou na okruhu WTA.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Kim Clijstersová během finále Australian Open.

Článek

Sedmadvacetiletá Clijstersová už s tenisem v minulosti skončila, předloni se však po porodu dceru dcery Jady po dvou a půl letech na kurty vrátila. Následně vyhrála šest titulů, včetně Australian Open a posledních dvou US Open.

Před čtyřmi lety Clijstersová končila kvůli zdravotním potížím a touze založit rodinu, kvůli níž chce dát tenisu sbohem i nyní. "Už nejsem nejmladší, Jada bude muset do školy, takže je tady hodně věcí, které pro mě jsou důležitější než cestování s tenisem," řekla agentuře Reuters. "Takže kdyby mi řekli, ať hned skončím, neměla bych s tím problém. Nemusím hrát tenis každý týden," dodala.

Rodina s ní zatím cestuje po turnajích, to se však v budoucnu změní. "Tenhle životní styl mi nevydrží dalších deset let, ale maximálně dva roky," přidala. "Proto si to snažíme užít, jak to jde. Jada je hodná holka, ráda cestuje a líbí se jí být pokaždé v jiné části světa. Vůbec jí to nevadí, je v ideálním věku a všude objeví něco nového," prohlásila.

Clijstersová si navzdory kočovnému životu uvědomuje, že oproti normálně pracujícím matkám má velké štěstí. "Občas se vůči manželovi s dcerou cítím provinile, ale mám to štěstí, že se s nimi každý den uvidím," uvedla. "Jiné matky, které pracují, musí dávat děti na hlídání k příbuzným, nebo do školek," řekla.

Reklama