Hlavní obsah

Kvitová udolala Záhlavovou-Strýcovou a je v Paříži ve čtvrtfinále

PAŘÍŽ

Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Paříži do čtvrtfinále. Krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou dnes porazila za tři a čtvrt hodiny 6:4, 6:7 a 7:6. V příštím kole narazí na Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, která vyřadila další Češku Kláru Zakopalovou po setech 6:1 a 6:3.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Kvitová, jež letos prohrála jen s Ruskou Verou Zvonarevovou ve čtvrtfinále Australian Open, měla s kolegyní z úspěšného fedcupového týmu velké problémy. Po vyhrané první sadě ztratila druhou ve zkrácené hře a i v koncovce třetího setu měla dlouho navrch Záhlavová-Strýcová.

Ta za stavu 5:4 a 6:5 dvakrát podávala na vítězství v zápase, ale ani jednou neuspěla, i když se ve druhém případě dopracovala až k mečbolu. V tie-breaku vedla čtvrtá nasazená Kvitová 5:3, ale o náskok přišla. K dalšímu mečbolu však krajanku nepustila, naopak svůj pátý proměnila a po výhře 11:9 se radovala po více než třech hodinách z postupu. Kvitová tak uspěla i ve druhém vzájemném utkání.

Zakopalová si proti turnajové sedmičce Wickmayerové nevypracovala ani jeden brejkbol a z prvního vzájemného souboje odešla poražena za pouhých 55 minut. V deváté hře druhého setu sice odvrátila čtyři mečboly, utkání však poté zakončila dvojchybou.

Kvitové se zatím proti Wickmayerové příliš nedařilo. Poslední tři vzájemné zápasy v roce 2009 z celkových čtyř prohrála.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 618 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (8-SR) - Oudinová (USA) 6:4, 7:6 (7:5), Kvitová (4-ČR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (11:9), Wickmayerová (7-Belg.) - Zakopalová (ČR) 6:1, 6:3, Dokičová (Austr.) - Petrovová (5-Rus.) 6:4, 7:6 (7:4), Petkovicová (6-Něm.) - K. Kučová (SR) 6:4, 6:2, Matteková-Sandsová (USA) - Cohenová-Alorová (Fr.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: