Hlavní obsah

Berdych je v pořádku, Davis Cup proti Kazachstánu hrát bude

Český tenista Tomáš Berdych je po zranění v semifinále turnaje Dubaji v pořádku a v prvním kole Davisova poháru příští týden v Ostravě proti Kazachstánu by měl nastoupit. Ke spoluhráčům se připojí dnes večer. V pondělí bude v ostravské ČEZ Aréně trénovat.

Foto: Jumana El-Heloueh , Reuters

Tomáš Berdych by měl být proti Kazachům fit.

Článek

Sedmý hráč světa se rychle zotavil z problémů se stehenním svalem, kvůli nimž musel v pátek v třetím setu vzdát zápas se Srbem Novakem Djokovičem. Dnes dopoledne oznámil kapitánovi českého výběru Jaroslavu Navrátilovi, že je stoprocentně fit.

"Sám mi řekl, že je připraven hrát všechny tři zápasy včetně debla," řekl novinářům Navrátil. "Nebylo to nakonec žádné vážné zranění. Byla to nejspíše kombinace jeho vrozené vady kyčlí se zátěží po prodělané chřipce, levé stehno se mu prostě kouslo. Specialista ho dal dohromady," uvedl Navrátil na adresu svého klíčového hráče.

Navrátilovi spadl kámen ze srdce

Absence české jedničky by pro tým byla další velkou ranou. Kvůli horečkám se totiž omluvil Radek Štěpánek, místo kterého byl nominován devátý deblista světa Lukáš Dlouhý. Zbytek týmu tvoří 102. hráč světa Jan Hájek a junior Jiří Veselý. V dodatečné nominaci byl chvíli i Jan Hernych, ten však odřekl poté, co se s Navrátilem nedohodl na finančních podmínkách.

Navrátil nijak nezastíral, že mu dnes spadl kámen ze srdce. "Ulevilo se mi strašně, kvůli tomu jsem tak spal nespal. Už Radek je velká ztráta a ještě bez Tomáše jsem si nedokázal představit, jak bychom hráli, abychom se vyhnuli baráži. Jsem opravdu moc rád, že sedmý hráč světa bude moct hrát," řekl kapitán.

Zdravotní potíže měl také Hájek, který onemocněl na turnaji v Delray Beach, ale 102. hráč žebříčku ATP se stihl vyléčit. "Chytlo mě to v lehčím stádiu. Neměl jsem sice horečky, ale dva tři dny mi nebylo dobře a bolelo mě celé tělo. Radši jsem v Americe zůstal ještě tři dny a léčil se na hotelu, aby mě nedorazila cesta domů," prohlásil Hájek.

Pravděpodobná česká dvojka pro souboj s Kazachy dnes už znovu trénovala a cítí se relativně dobře. "Ještě jsem nepatrně nachlazený, ale do tří dnů by to mělo být v pořádku. Doufám jenom, že v tomhle počasí tady nechytíme nějakou další nemoc, protože všichni jsme vlastně teďka přiletěli z tepla," dodal Hájek.

S ohledem na zdravotní stav a nominaci sestava vykrystalizovala v podstatě sama. Navrátil uvedl, že do dvouher počítá s Berdychem a Hájkem, čtyřhru by měl hrát pár Berdych - Dlouhý.

"Tím, jak je tým poskládaný, je to skoro jasné. Kdyby byla šance a v neděli by bylo rozhodnuto, chtěl bych dát šanci Jirkovi Veselému," podotkl Navrátil.

Reklama