Hlavní obsah

Pár Benešová, Záhlavová-Strýcová je v Monterrey opět ve finále

MONTERREY

Tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová jsou na turnaji v mexickém Monterrey blízko obhajobě titulu ve čtyřhře. V sobotním semifinále zvítězil nejvýše nasazený pár nad turnajovými trojkami Němkou Julií Görgesovou a Slovinkou Polonou Hercogovou 6:4 a 6:3. O titul si české tenistky zahrají stejně jako před rokem s další Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a Američankou Vainou Kingovou, které jsou nasazeny jako číslo dvě.

Foto: David Gray, Reuters

Radost tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové.

Článek

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou mohou získat šestý společný titul v deblu. Letos už vyhrály čtyřhru v lednu na turnaji v Sydney. V Monterrey se probojovaly do finále potřetí za sebou, v roce 2009 však v závěrečném zápase neuspěly.

O prvenství ve dvouhře budou usilovat dvě nejvýše nasazené hráčky Jelena Jankovičová ze Srbska a Anastasia Pavljučenkovová z Ruska, která v Monterrey triumfovala před rokem. Devatenáctiletá Pavljučenkovová si zahraje finále potřetí v kariéře, z obou předchozích odešla jako vítězka. Bývalá světová jednička Jankovičová může získat třináctý titul.

MONTERREY, ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Hercogová (8-Slovin.) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (2-Rus.) - Dulková (Arg.) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Görgesová, Hercogová (3-Něm./Slovin.) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: