Hlavní obsah

Tenistům Kazachstánu zloděj "vybral" pokoje, zatímco hráli čtyřhru DC

OSTRAVA

O věci, především notebooky, a peníze za bezmála půl miliónu korun přišli přímo z hotelových pokojů v sobotu odpoledne v Ostravě organizátoři utkání 1. kola Davisova poháru a někteří členové výpravy Kazachstánu. Okradené obral pravděpodobně cizinec, který se stejně jako jeho oběti, ubytoval v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Policie - ilustrační foto.

Článek

Podle policistů vybral zloděj pokoje v době mezi 10 a 17.20 hodinou. „Dosud nezjištěný pachatel odcizil z osmi hotelových pokojů různé věci, především notebooky a finanční hotovost. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 415 000 korun,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Kdo přesně přišel o osobní věci a peníze není momentálně jasné. „Už v noci byly provedeny první podaná vysvětlení poškozených, mezi nimiž byli občané české národnosti i cizinci. K jejich výslechům byli přivoláni tlumočníci,“ doplnila mluvčí s tím, že dosud nebyli vyslechnuti všichni poškození. „Proto se konečná výše škody může změnit.“

Hotel přislíbil všem poškozeným náhradu

Společnost CPI Hotels, do jejíž sítě spadá i ostravský Clarion Congress Hotel, vydala prohlášení, ve kterém potvrdila, že byly vykradeny pokoje členů kazašské výpravy a organizátorů utkání. Hotel přislíbil náhradu všem poškozeným hostům. „Je nám celé záležitosti nesmírně líto a všem poškozeným hostům se omlouváme. Snažíme se vyjít vstříc všem požadavkům hostů i organizátorů Davis Cupu tak, aby se tato záležitost dotkla utkání co nejméně. Proto jsme také policii okamžitě předali záznamy z bezpečnostních kamer a na celé věci s ní úzce spolupracujeme,“ potvrdil ředitel hotelu Radim Beneš.

Podle něj byl zlodějem zřejmě jeden z hotelových hostů. „Svůj čin měl předem promyšlený a obsazený hotel bral jako svou příležitost. Jde o občana cizí státní příslušnosti. Vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování nemůžeme nyní více podrobností sdělovat,“ objasnil.

Hotel i organizátor poháru se dohodli na dalších bezpečnostních krocích, které by měly mimo jiné posílit kontrolu uvnitř hotelu i v dalších prostorách, bezprostředně souvisejících s konáním Davis Cupu. „V souvislosti s touto událostí i s růstem profesionální hotelové kriminality přijme náš hotel další bezpečnostní opatření, díky kterým budeme moci v budoucnu lépe čelit organizované trestné činnosti,“ potvrdil ředitel hotelu.

Reklama

Související témata: