Hlavní obsah

Štěpánek při Davisově poháru trpěl u internetu

PRAHA

Strašně chtěl být s týmem v Ostravě, ale nakonec mu nezbylo nic jiného než si pustit zápas s Kazachstánem na internetu. Tenista Radek Štěpánek se na Floridě sbírá z chřipky a s parťáky si posílal jen esemesky. Štěpánek moc chyběl. Na kurtu, i v týmovém zákulisí. Hecíř, bavič a ostřílený hráč v jednom.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek

Článek

„Strašidelně mě svrběly ruce, ale zdraví máme jen jedno,“ vykládal 32letý tenista. „Měl jsem už loňskou zkušenost z Belgie, kde jsem hrál přes limit a tělo to odneslo,“ vzpomínal na dvouměsíční problémy s mononukleózou. Problémy nastaly po turnaji v Memphisu. „Chytl jsem zimnici a horečky. Strávil jsem devět dní v posteli. Bylo to hustý. Chřipka mě vysála…“

Když si na internetu pustil přenos zápasu, byl neskutečně nervózní. „Budu mít asi po víkendu tak o tři dioptrie víc, ta obrazovečka je strašně malinká,“ usmíval se do telefonu.

A tenisty hecoval alespoň na dálku. „Byl jsem ve spojení s Dlouhánem, s Hájošem, s Berďou i s kapitánem. Přišlo to v nejhorší možnej moment. Ale rozhodnutí nehrát bylo správný, protože to bych nepřežil,“ usoudil Štěpánek.

Reklama