Hlavní obsah

Zakopalová ve čtvrtfinále v Marbelle vypadla s neznámou Beguovou

Česká tenistka Klára Zakopalová na úvod antukové sezony nedosáhla na semifinálovou účast na turnaji v Marbelle. Šestá nasazená prohrála v dnešním čtvrtfinále 3:6, 3:6 s neznámou rumunskou kvalifikantkou Irinou-Carmelií Beguovou.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Tenistka Klára Zakopalová

Článek

Devětadvacetiletá Zakopalová usilovala ve Španělsku o druhé semifinále v sezoně, tak jako v lednu v Hobartu však tentokrát úspěšná nebyla. Proti dvacetileté hráčce, která je na žebříčku o více než sto míst pod ní (138.), sice měla devět brejkbolů, využila však pouze jeden. A protože sama ztratila podání čtyřikrát, zápas za 81 minut prohrála.

Beguová se při své premiéře v hlavní soutěži turnaje WTA utká o finále s druhou nasazenou Světlanou Kuzněcovovou z Ruska. Druhou semifinálovou dvojici utvoří Italka Sara Erraniová z Itálie s turnajovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska, které za stavu 1:5 ze svého pohledu vzdala kvůli zranění zad Ruska Dinara Safinová.

MARBELLA (antuka, 220 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Beguová (Rum.) - Zakopalová (6-ČR) 6:3, 6:3, Azarenková (1-Běl.) - Safinová (Rus.) 5:1 skreč, Kuzněcovová (2-Rus.) - Arruabarrenová (Šp.) 6:1, 6:2, Erraniová (8-It.) - Dulgheruová (4-Rum.) 6:2, 6:2.
CHARLESTON (antuka, dotace 721 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Wickmayerová (6-Belg.) 4:6, 6:4, 6:4.

Reklama