Hlavní obsah

Tenistka Beguová postoupila v Marbelle z kvalifikace do finále

Prakticky neznámá rumunská tenistka Irina-Camelia Beguová postoupila na antukovém turnaji Marbelle z kvalifikace až do finále. Dvacetiletá hráčka, která až do tohoto týdne nevyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA ani jeden zápas, se o titul utká s běloruskou favoritkou Viktorií Azarenkovou.

Článek

Aktuálně 138. hráčka světa Beguová vyřadila v pátečním čtvrtfinále šestou nasazenou Češku Kláru Zakopalovou a dnes ji v semifinále nezastavila ani turnajová dvojka Světlana Kuzněcovová z Ruska. Mladá Rumunka dvojnásobnou grandslamovou šampionku porazila po více než tříhodinovém boji 3:6, 7:6 a 6:4, i když udělala devět dvojchyb a ztratila osmkrát podání.

To nejvýše nasazená Azarenková postoupila do druhého finále za sebou po jasné výhře 6:2, 6:1 nad Italkou Sarou Erraniovou. Jednadvacetiletá Běloruska, která před týdnem triumfovala na turnaji v Miami, tak vyhrála desátý zápas v řadě.

Česká tenistka Květa Peschkeová si v Charlestonu o třetí letošní deblový titul nezahraje. Spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nestačila v semifinále na americkou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Meghann Shaughnessyová 2:6 a 4:6.

Peschkeová si mohla v Charlestonu spolu se Srebotnikovou zahrát páté finále v sezoně, první nasazený pár ale Mattekové-Sandsové se Shaughnessyovou podlehl za hodinu a 23 minut. Česká tenistka tak svou sbírku 18 titulů ze čtyřhry nerozšíří.

MARBELLA (antuka, 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Erraniová (8-It.) 6:2, 6:1, Beguová (Rum.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4.
CHARLESTON (antuka, dotace 721 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (4-USA) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:2, 6:4.

Reklama