Hlavní obsah

Pála se mi vůbec neozval, zklamalo Zakopalovou

Marek BurkertPrávo

Na kurtu v Charleroi se objímaly finalistky Fed Cupu, zatímco Klára Zakopalová v tu chvíli jen posmutněle sledovala televizní přenos. Ačkoli je podle světového žebříčku třetí nejlepší českou singlistkou, kapitán Petr Pála ji do svého výběru nezařadil.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Klára Zakopalová prohrála v sestrovražedném souboji s Lucií Šafářovou.

Článek

Týmovou soutěž si Zakopalová naposledy zahrála v roce 2006, od té doby k ní žádná pozvánka nedorazila. A nestalo se tak ani minulý týden, kdy kvůli zranění opustila český výběr Šafářová.

„Já si těch posledních pět šest dnů protrpěla. Když Lucka odstoupila, tak jsem čekala na telefon, protože mi přišlo logické a spravedlivé, že bych v týmu být měla. Nikdo mi ale nezavolal a do Belgie odjela hráčka, která je třicet míst za mnou,“ diví se Zakopalová dodatečné nominaci Hradecké.

„Nechci, aby to vyznělo, že mám něco proti některé z holek, to vůbec. Naopak finále jim strašně přeju. Jen mě udivuje ta zvláštní komunikace.“Pála svůj krok zdůvodňoval potřebou mít v týmu ještě jednu deblistku, ačkoli v Belgii spoléhal na sehraný pár Benešová, Záhlavová-Strýcová.

„Myslela jsem, že mi to alespoň někdo vysvětlí, což bych považovala za slušné. Ale nic, nikdo se neozval. Kapitána Pálu jsem naposled zahlédla v Miami. Pak mi od něj přišla sms zpráva, že nominace bude stejná jako pro první kolo se Slovenskem. Žádný jiný kontakt neproběhl,“ tvrdí Zakopalová.

Ačkoli v ratingu WTA figuruje na 34. místě, ztrácí tím, že nereprezentuje ve Fed Cupu, šanci i na olympijský start. „Na 99 procent v Londýně nebudu. Všechno kvůli rozhodnutí kapitána,“ povzdechne si. Zakopalovou pětiletá fedcupová pauza trápí. „Pozvánky se mi vyhýbaly, i když jsem měla dobré výsledky. Nakonec jsem došla k tomu, že nejspíš někomu nejsem sympatická. S ostatními hráčkami přitom nemám vůbec problém,“ říká Zakopalová.

Před časem se probíraly důvody daviscupové absence Jana Hernycha. I kolem 29leté tenistky se nyní vyrojila řada spekulací. „V televizi jsem slyšela spoustu nesmyslů. Na facebook mi zase chodí vzkazy, proč jsem se nedomluvila na penězích a mě tohle prostě uráží,“ posteskne si a svou případnou účast v listopadovém moskevském finále vidí jako nepravděpodobnou. „Už nemám chuť ty věci řešit pořád dokola.“

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner