Hlavní obsah

Asi mi ruplo v hlavě, řekla Kvitová po prohře s Li Na

Psychika zradila tenistku Petru Kvitovou v osmifinále grandslamového Roland Garros. Česká hráčka měla v duelu s Číňankou Li Na blízko k postupu do čtvrtfinále, ale v třetím setu neudržela vedení 3:0 a prohrála.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Zklamaná Petra Kvitová

Článek

"Ve třetím setu mi asi něco ruplo v hlavě a nezvládla jsem to psychicky," řekla Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál po třísetové prohře 6:2, 1:6 a 3:6. Po utkání si nedokázala vysvětlit, proč k psychickému kolapsu došlo. "Fakt nevím. Vždyť já jsem i bouchla raketou o zem, což vůbec nedělám," citoval Kvitovou deník Sport.

Po skvělé sezoně a zisku tří turnajových titulů včetně antukového Madridu, kde Li Na porazila hladce ve dvou setech, patřila na Roland Garros k favoritkám. Nemyslela si ale, že na ni dolehl tlak. "To ne. Hlavně jsem na sebe byla naštvaná, protože jsem nepředvedla to, co bych měla. Měla jsem hrát líp, to určitě," řekla tenistka.

Jednadvacetiletá Kvitová postupem do osmifinále vyrovnala své pařížské maximum z roku 2008, ale věděla, že hraje ve formě a může dojít ještě dál. "Měla jsem šance, abych zápas aspoň vedla líp, než jsem ho vedla. Neřeším, jestli to (osmifinále) bylo hodně nebo málo, určitě mě to mrzí. Dala jsem do zápasu všechno, ale bohužel to nevyšlo. Li Na hrála hodně dobře," ocenila Kvitová šestou nasazenou.

Po získaném prvním setu přišla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy rychle o druhou sadu. Důvodem byl podle hráčky zhoršený bekhend. "Ona mi to do něj hned začala víc hrát a tlačila jako první. Já byla v obraně, což byla chyba," řekla Kvitová.

Na začátku rozhodující sady proto začala Kvitová hrát opět aktivněji. Díky tomu získala brejk a nadějný náskok 3:0. "Šla jsem do toho, ale bohužel pak to byla ta psychika," komentovala Kvitová závěr, v kterém už nezískala ani game.

Bolavé rameno nemělo podle fedcupové reprezentantky na zápas vliv. "Necítila jsem nic. Bez prášků mě bolí, ale s práškama je to dobré," prohlásila.

Hned večer zamíří Kvitová s francouzské metropole domů a doufá, že dostane od trenéra pár dnů volna. "Den, nebo alespoň dva," přála si Kvitová, kterou nyní čeká příprava na trávu a obhajobu semifinále ve Wimbledonu.

Reklama

Související témata: