Hlavní obsah

Štěpánek, Rosol i Pospíšil zvládli úvod challengeru v Prostějově

PROSTĚJOV

Do druhého kola tenisového challengeru Unicredit Czech Open v Prostějově postoupili dnes další tři čeští tenisté. Po pondělním úspěchu Jana Hájka zvládli své první zápasy také Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jaroslav Pospíšil. Naopak vypadli Dušan Lojda, který nestačil na Itala Andrease Seppiho, a také Ivo Minář, jenž podlehl Ivanu Navarrovi ze Španělska.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Tenista Radek Štěpánek na French Open

Článek

Jediný nasazený český tenista Štěpánek zdolal v prvním kole Slováka Iva Klece 7:5, 6:2. "Začátek nebyl úplně podle představ, hodně jsem chyboval. Ke konci prvního setu jsem měnil rytmus, hrál aktivněji. Od okamžiku, kdy jsem soupeři sebral servis, jsem už měl utkání pod kontrolou," uvedl Štěpánek a pochvaloval si, že jej už minuly všechny zdravotní problémy. "Jsem rád, že už mohu běhat po dvorcích a nikoliv po doktorech," dodal.

Ve druhém kole narazí na Rosola, jenž porazil v českém souboji hráče z kvalifikace Romana Jebavého dvakrát 6:3. "Jsem rád, že jsem zvládl vstupní zápas po přesunu z Francie. Nebylo to úplně lehké a dobře jsem se rozehrál na středeční utkání. Neměl jsem žádnou krizi," řekl Rosol, který na French Open překvapivě hrál třetí kolo. Ze zkušenějšího Štěpánka respekt nemá. "Trénujeme spolu a známe se dostatečně," řekl.

Ivo Minář překvapivě prohrál se španělem Ivanem Navarrem, který je o více než sto míst žebříčkově za českým tenistou.

Z turnaje odstoupil druhý nejvýše nasazený Španěl Tommy Robredo, který si dnes ráno při tréninku obnovil zranění stehenního svalu. Místo něj zaskočil do turnajového pavouka Brazilec Ricardo Hocevar, který je na 248. místě žebříčku ATP a byl nejvýše nasazený v kvalifikaci. Hocevar ale nestačil na Španěla Guilerma Olasa. S turnajem se rozloučil i syn skokana o tyči Ukrajinec Sergej Bubka, jenž podlehl ve třech setech italskému tenistovi Flaviu Cipollovi.

Tenisový challenger mužů v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (6-ČR) - Klec (SR) 7:5, 6:2, Seppi (3-It.) - Lojda (ČR) 7:5, 6:2, J. Pospíšil (ČR) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:3, 7:6 (7:5), Rosol - Jebavý (oba ČR) 6:3, 6:3, Navarro (Šp.) - Minář (ČR) 6:0, 6:3, Estrella (Dom. rep.) - Vogeli (ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Ramos (Šp.) - Lu Yen-Hsun (5-Tchaj-wan) 6:2, 6:4, Souza (Braz.) - Berlocq (7-Arg.) 6:2, 7:6 (7:2), Volandri (8-It.) - Da Silva (Braz.) 6:4, 6:2, Koroljov (Kaz.) - Menendez Maceiras (Šp.) 7:6 (7:4), 6:4, Cipolla (It.) - Bubka (Ukr.) 5:7, 6:0, 6:3, Olaso (Šp.) - Hocevar (Braz.) 7:6 (8:6), 6:2.

Reklama

Související témata: