Hlavní obsah

Štěpánek si v Prostějově vylámal zuby na Kazachovi Ščukinovi

Petr MarekPrávo

Tenista Radek Štěpánek třetí vítězství na prostějovském challengeru nezíská, když v semifinále překvapivě prohrál za dvě hodiny a 22 minut s Kazachem Jurijem Ščukinem.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Tenista Radek Štěpánek

Článek

Skvěle sice začal, vedl 5:0, a i když set ukončil až poté, co prohrál tři hry za sebou, byl na nejlepší cestě do finále. Jenže pak zkolaboval a nepomohlo mu ani to, že ve třetím setu vedl 3:0. Klíčový byl zřejmě pátý game tohoto dějství. Štěpánek v něm neproměnil tři gemboly a Kazach pak už na kurtě jednoznačně dominoval.

„Měl jsem to dobře rozehrané, diktoval tempo a hrál, co potřeboval. Od druhého setu jakby mě někdo vytáhnul ze zásuvky. Nohy najednou neposlouchaly, u všeho jsem byl pozdě, soupeř toho stoprocentně využil a stejné to bylo i ve třetí sadě,“ tvrdil Štěpánek s tím, že už se moc těší na trávu.

„Teď odjíždím do Queensu, následovat bude Estbourne a pak Wimbledon. Nový týden, nová šance. Už abych zase stál na kurtu. V poslední době jsem toho moc nenahrál a právě zápasy jsou pro mě nejlepším tréninkem,“ uvedl Štěpánek.

Ve finále se Ščukin utká buď s Italem Flaviem Cipollou, který porazil Španěla Daviela Muňoze de la Navu.

Tenisový challenger mužů v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Ščukin (Kaz.) - Štěpánek (6-ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Cipolla (It.) - Muňoz de la Nava (Šp.) 7:5, 7:6 (11:9).
Čtyřhra - finále:
Bubka, Menendez-Maceiras (Ukr./Šp.) - Ramirez-Hidalgo, Marrero (1-Šp.) 7:5, 6:2.

Reklama

Související témata: