Hlavní obsah

Ponorka? Za pět let nenastala, chválí Hradecká deblovou partnerku Hlaváčkovou

Marek BurkertSport.czPrávo

V šesti zápasech neztratily ani set. Pařížský deblový triumf Lucie Hradecké s Andreou Hlaváčkovou byl naprosto zasloužený a gratulovala jim k němu i legendární Martina Navrátilová. „Výsledky vypadaly jasně, ale v každém utkání nastal nějaký háček,“ vyprávěla Hradecká, která se před odletem na turnaj v Nottinghamu na skok zastavila doma.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková s trofejí pro vítěze čtyřhry na Roland Garros.

Článek

Bezprostředně po finále jste byla z grandslamového titulu dost vykolejená. Už se vám rozleželo, čeho jste dosáhly?

Dá se říct, že jo. Jakmile jsem se vrátila domů, tak mi gratulovala spousta známých, kamarádů, rodiče to samozřejmě taky nadchlo. Je to mimořádná věc.

Jak jste se cítila, když vám k triumfu přála i nejlepší hráčka tenisové historie Martina Navrátilová?

Já myslím, že to bylo v pohodě. Nervózní jsem z toho nebyla. S Martinou se vlastně známe několik let. Ještě když zkoušela hrát turnaje, tak jsme spolu i párkrát trénovaly. To víte, že mě její gratulace hodně potěšila.

Celý turnaj jste odehrály bez ztraceného setu, opravdu tam nebyl žádný zádrhel?

Možná na první pohled to tak vypadá, ty koncovky jsme zvládaly krásně, ale vždycky tam byl nějaký háček.

Kdy jste poznaly, že vám to půjde? Už po prvním kole, kdy jste nedaly šanci Benešové se Záhlavovou-Strýcovou?

My se cítily hodně dobře. Když porazíte nasazený pár, tak od toho se můžete odrazit. Na grandslamech se nám nikdy nesešlo, že bychom hrály dobře obě dvě. Ale tentokrát to tak bylo. A když už měla jedna z nás problém, tak ta druhá ji z toho vytáhla.

Lucie Hradecká (26)
Narodila se v Praze. * 41. hráčka WTA ve dvouhře, 49. v deblu. * Čtyřnásobná finalistka turnajů WTA v singlu, desetinásobná vítězka ve čtyřhře (5x s Hlaváčkovou – Praha 2008, Bad Gastein 2008, 2009, Brisbane 2010, French Open 2011). * Ve Fed Cupu debutovala loni proti Německu výhrou nad Petkovicovou. * Naměřili jí jedno z nejtvrdších ženských podání v historii – 206 km/h. * Jejím trenérem je Jiří Fencl.
Andrea Hlaváčková (24)
Narodila se v Plzni, její otec je vrchním sládkem tamních pivovarů. * 104. tenistka světa ve dvouhře, 43. v deblu. * Osminásobná vítězka turnaje WTA ve čtyřhře. * Velkou motivaci získala po přečtení knihy o Ivanu Lendlovi. * S Hradeckou mají v singlu vzájemnou bilanci 1:1. * Koučuje ji Argentinec Diego Dinomo.

Nepomohl vám psychicky i fakt, že tentokrát v Paříži nehrály sestry Williamsovy, s nimiž jste v předchozích dvou ročnících French Open hodně brzy vypadly?

To je možné. Když nejsou v pavouku tyhle dvě, tak si člověk říká, že hrát se dá s každým.

Takže vás ani před finále neznervóznilo, že jste šly na pár Mirzaová–Vesninová, který vás letos v Indian Wells rozcupoval?

Hned jsme si na ten zápas vzpomněly a jen jsme si přály, aby to nebylo stejné jako v Americe. Tam jim totiž vycházelo úplně všechno a obě předváděly neskutečné výměny.

S Indkou Mirzaovou jste společně hrály debl na květnovém turnaji ve Štrasburku. Dá se říct, že to bylo, jako byste nastoupila proti kamarádce?

To ne… Ale potkaly jsme se na dopingové kontrole a to jsme se docela zasmály. Ve Štrasburku jsme prohrály v prvním kole s průměrnými hráčkami a za tři týdny jsme proti sobě nastoupily ve finále Roland Garros…

Fedcupovému kapitánovi Pálovi jste asi docela zamotaly hlavu. Že by nevzal na finále do Ruska grandslamové vítězky?

Nooo, takhle daleko jsme to nepromýšlely. Navíc finále je až koncem roku a bude jen na Petrovi, koho nominuje. To je čistě jeho věc.

Strýcová s Benešovou vždycky říkají, že když je mezi nimi dusno, nemají problém se pohádat a pak je zase všechno v klidu. Jak to máte vy s Andreou?

Já si nevzpomínám, že by někdy nastala ponorka. Když už, tak jen drobnosti.

Vážně za celých pět let, co spolu nastupujete, ani jedna pořádná hádka?

Vážně si nic nevybavuju (usmívá se).

Tak alespoň prozraďte, jestli si díky turnajové prémii 165 tisíc eur (skoro čtyři milióny korun) uděláte alespoň nějakou radost. Třeba novým autem…

(směje se) O tom jsem přemýšlela, ale vzhledem k tomu, že se pouštím do stavby rodinného domu, tak ty finance půjdou spíš tímhle směrem.

Reklama