Hlavní obsah

Tenista Čermák postoupil v Hertogenboschi do finále čtyřhry

HERTOGENBOSCH

Český tenista František Čermák si ve wimbledonské generálce na trávě v nizozemském Hertogenboschi zahraje ve finále čtyřhry. Svůj souboj o titul dnes kvůli dešti nedokončil český pár Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Zakopalová.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

František Čermák (vpravo)

Článek

Déšť přerušil finále ženské čtyřhry krátce před koncem za stavu 3:3 v takzvaném super tie-breaku. Česká dvojice prohrála první set se slovensko-italským párem Dominika Cibulková, Flavia Pennettaová 1:6, druhou sadu získala v poměru 6:4.

Čtyřiatřicetiletý Čermák postoupil do svého 40. finále v kariéře spolu s italským kolegou Danielem Braccialim. Rodák z Valtic má zatím na kontě 23 vítězství, to poslední z letošního turnaje v Bělehradu se Slovákem Filipem Poláškem.

Soupeři nenasazeného česko-italského páru budou Švéd Robert Lindstedt a Rumun Horia Tecau, turnajové dvojky a obhájci loňského titulu.

Finále dvouhry obstarají Chorvat Ivan Dodig a Rus Dmitrij Tursunov. Bývalý člen elitní dvacítky žebříčku Tursunov, jenž se v uplynulých dvou letech podrobil třem operacím kotníku, vyřadil v semifinále Belgičana Xaviera Malisse. Naposledy hrál finále před dvěma lety také na trávě a v Eastbourne získal svůj šestý titul.

Čtvrtý nasazený Dodig porazil v semifinále Kypřana Marcose Baghdatise, jemuž pokazil dnešní 26. narozeniny, a bude útočit na druhý triumf po únorovém úspěchu na turnaji v rodném Zábřehu.

Do finále žen se dostala po skreči své semifinálové soupeřky Rominy Oprandiové z Itálie za stavu 6:4, 2:0 Australanka Jelena Dokicová, jež už letos vyhrála turnaj v Kuala Lumpuru. Její sobotní soupeřkou bude další Italka Roberta Vinciová, která vyřadila Cibulkovou.

HERTOGENBOSCH
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (2-Kypr) - Gremelmayr (Něm.) 6:1, 6:0, Malisse (3-Belg.) - Bogomolov (USA) 6:2, 6:4, Tursunov (Rus.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 4:6, 6:4.
Muži, dvouhra - semifinále:
Dodig (4-Chorv.) - Baghdatis (2-Kypr) 7:6 (7:4), 6:1, Tursunov (Rus.) - Malisse (3-Belg.) 6:3, 7:6 (7:1).
Muži, čtyřhra - semifinále:
Bracciali, Čermák (It./ČR) - Polášek, Zelenay (SR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Cibulková (5-SR) - Kuzněcovová (2-Rus.) 7:5, 4:6, 6:2.
Ženy, dvouhra - semifinále:
Vinciová (7-It.) - Cibulková (5-SR) 7:5, 6:1, Dokičová (Austr.) - Oprandiová (It.) 6:4, 2:0 skreč.

Reklama

Související témata: