Hlavní obsah

VIDEO: Vaše nejoblíbenější tenistka? ptá se Wozniacká na tiskovce Djokoviče

Srbského tenistu Novaka Djokoviče přišla na jeho tiskovou konferenci před Wimbledonem vyzpovídat ženská světová jednička Dánka Caroline Wozniacká. Poté, co sama odpovídala novinářům v All England Clubu, usedla mezi zástupce sedmé velmoci a pustila se do nejlepšího hráče letošní sezony.

Foto: Toby Melville, Reuters

Caroline Wozniacká se dobře bavila i ve společnosti Sereny Williamsové

Článek

"Máte za sebou tu sérii jedné porážky, co s tím uděláte, aby se to změnilo," zahájila žertovné interview s Djokovičem, jehož vítěznou sérii po 43 zápasech ukončil v semifinále Roland Garros Švýcar Roger Federer. Na tenistův dotaz, kdože se ptá, se představila jako novinářka z Monaka, kde stejně jako srbský hráč žije.

Djokovič, který nejde pro vtip daleko, na její hru ihned přistoupil. "Víte co? Musím se inspirovat u některých hráček, které dokážou pořád vyhrávat. Třeba jako Caroline Wozniacká. Nevím, jestli jste o ní slyšela," odvětil druhý hráč světa přezdívaný Joker.

"Strašně moc vyhrává. Stala se vzorem pro nás všechny na okruhu ATP. Pokusím se podívat na některé její zápasy a přerušit tu sérii jedné porážky. Budu se snažit vrátit na správnou cestu," vykládal tradičně dobře naložený Djokovič.

Otázce na nejoblíbenější hráčku na okruhu se vyhnul. "To budeme muset udržet jako tajemství. Teď jsem zrovna odhalil jednu z mých nejoblíbenějších, která mimochodem bydlí ve stejné ulici jako vy. Občas spolu jdeme na kafe na pláž a odpočíváme. Dáme si oběd, zaběháme si," uvedl Djokovič. Pak jejich rozhovor ukončil zástupce WTA, který Wozniacké něco zašeptal. "Musím jít, táhnou mě pryč," dodala dvacetiletá vítězka pěti letošních turnajů.

Djokovič získal v této sezoně ještě o dva tituly více včetně triumfu na Australian Open a věří, že na Wimbledon je připraven líp než kdykoli předtím, přestože na trávě neodehrál žádný turnaj. Z londýnského Queen's Clubu se odhlásil kvůli potížím s kolenní šlachou a dobíjel baterie po předchozím náročném průběhu sezony.

"Jsem na tom dobře fyzicky i psychicky. Takhle silný jsem se před Wimbledonem ještě necítil. Je to díky velkému sebevědomí, které mám po nejlepších šesti měsících své kariéry," řekl čtyřiadvacetiletý Srb. "Nehrál jsem v Queen's, protože jsem si potřeboval trochu oddechnout. Ale trénoval jsem v posledních dnech s různými hráči a odehrál jednu exhibici. To mi stačí," řekl ke své přípravě na trávě Djokovič, jenž loni prohrál v semifinále Wimbledonu s Tomášem Berdychem.

Reklama