Hlavní obsah

Berdych je ve druhém kole Wimbledonu, zápasy Kvitové a dalších Čechů odložili

LONDÝN

Loňský finalista Wimbledonu Tomáš Berdych ve svém letošním úvodním utkání na nejslavnějším turnaji planety nezaváhal. Daviscupový reprezentant porazil Filippa Volandriho z Itálie po setech 6:2, 6:2 a 6:1. Ve druhém kole se Berdych střetne s Francouzem Julienem Benneteauem.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Tenista Tomáš Berdych na Wimbledonu

Článek

Berdych dal zapomenout na své zaváhání z prvního kola French Open. Výsledkově i herně. Šestému nasazenému se dařil servis a téměř nekazil. Nabídnuté brejkboly navíc dokázal využívat. V prvních dvou setech prorazil Berdych svému soupeři dvakrát podání, v posledním dovolil Italovi jediný game.

Berdychův příští soupeř Julien Benneteau prošel přes první kolo až po pětisetové bitvě s Belgičanem Rubenem Bemelmansem. Český hráč se s Francouzem střetl jednou - před sedmy lety na wimbledonské trávě zvítězil Benneteau. Tentokrát však bude favoritem bezesporu Čech.

"Je příjemné mít dobrý začátek a určitě mi to dodalo sebevědomí pro další utkání. Se svým výkonem jsem docela spokojený. Vzhledem k tomu všemu očekávání to bylo docela náročné," uvedl po zápase Berdych, jenž nemá v hlavě obhajobu loňského finále. "Pro mě je důležitější být dobře připraven na dalšího protivníka. Určitě nemyslím na zopakování loňského finále. Beru to krok za krokem," dodal.

Ve Wimbledonu se dnes mělo představit celkem sedm českých tenistů, nicméně kvůli dešti, který se na Londýn spustil kolem 18:00 SELČ, se tři z nich na kurty nedostali. Organizátoři už zrušili duely loňské semifinalistky Petry Kvitové s Američankou Alexou Glatchovou, Radka Štěpánka se Španělem Fernandem Verdaskem a Barbory Záhlavové-Strýcové s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Své zápasy stihli před deštěm rozehrát grandslamový debutant Jaroslav Pospíšil, který prohrává 4:6 a 1:2 s Rumunem Viktorem Haneskem, a také Sandra Záhlavová, jež vede 2:1 v českém derby nad Ivetou Benešovou. Ani oni se dnes konce svých duelů nedočkají a budou je dohrávat v úterý.

Wimbledon - čeští tenisté:
Muži - dvouhra:
Berdych (6-ČR) - Volandri (It.) 6:2, 6:2, 6:1.
Ostatní výsledky Wimbledonu zde.

Reklama