Hlavní obsah

Zakopalová označila porážku od Šarapovové za příliš krutou

LONDÝN

Česká tenistka Klára Zakopalová prohrála ve 3. kole Wimbledonu s ruskou favoritkou Marií Šarapovovou 2:6 a 3:6 a po vyřazení litovala, že skóre bylo vzhledem k předvedené hře příliš kruté. Uznala ale, že soupeřka byla určitě nejlepší tenistkou, se kterou letos hrála.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Klára Zakopalová v zápase se Šarapovovou

Článek

"Na to, jaký ten zápas byl, si myslím, že výsledek je pro mě strašně krutý," řekla devětadvacetiletá tenistka. Důležité prý bylo i to, že jí v některých chvílích chybělo štěstí. "Měla jsem tam dva sporné míče, které byly asi milimetr za," řekla Zakopalová, která Šarapovovou potrápila hlavně na začátku druhého setu. "Ale je to výborná hráčka. Když s ní promarním šance, je těžké se zas vrátit zpátky," prohlásila.

Podle ní pátá nasazená Ruska výborně returnovala, především pak, když se Zakopalové nedařilo první podání. "Ona vyvíjí takový psychický tlak. Když člověk nedá první servis, tak se posune hodně do kurtu a opravdu do toho jde na maximum. Ale to je její hra a dělá to dobře," prohlásila. Hlasité výkřiky, kterými Šarapovová provází své údery, jí nevadily. "Já se tak soustředím, že to nevnímám. Je to její věc. Mě to neruší," uvedla Zakopalová.

Rusku považuje za favoritku celého turnaje, pokud tedy bude nadále hrát dobře. "Ale k její hře také patří, že může udělat hodně chyb," připomněla Zakopalová, jež mezi kandidátky na celkové prvenství řadí i krajanku Petru Kvitovou. "Letos hraje opravdu výborně, je levačka a to je na trávě strašně důležitý. Pokud bude hrát dobře, tak jí věřím, že může jít hodně daleko. Určitě je to jedna z favoritek," dodala.

Varovala ale před soupeřkou Kvitové v osmifinále, Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. "Může být hodně nepříjemná. Ale v této fázi pak už je tam každý hodně těžký. Ale Petra je určitě jedna z těch, kdo to může vyhrát," dodala a Kvitovou označila i za lepší hráčku, než jsou v současnosti sestry Serena a Venus Williamsovy. "Je možné, že se (Američanky) zlepší. Ale zatím si myslím, že nejsou úplně na to, aby to vyhrály," řekla Zakopalová.

Sama byla se svým celkovým vystoupení ve Wimbledonu poměrně spokojená, přestože se nedostala do osmifinále jako loni. "Jsem určitě ráda, že jsem se dostala do třetího kola. Před Wimbledonem jsem se trochu trápila a vypadla jsem několikrát v prvním kole. Doufám, že mi to dodá sebevědomí," řekla.

Reklama