Hlavní obsah

Cetkovská musí po nečekaném úspěchu prodloužit hotel

LONDÝN

Česká tenistka Petra Cetkovská si po nečekaném postupu do osmifinále Wimbledonu bude muset prodloužit rezervaci v hotelu, který měla zamluvený jen do neděle. Po výhře nad Srbkou Anou Ivanovičovou je nesmírně šťastná, třebaže svému úspěchu ještě nemůže uvěřit. Šestadvacetiletá hráčka porazila bývalou světovou jedničku přesvědčivě 6:2 a 7:6 a oplatila jí porážku z Roland Garros v Paříži před třemi lety, kdy Ivanovičové podlehla dvakrát 0:6.

Foto: ČTK/AP

Petra Cetkovská oslavuje postup do osmifinále Wimbledonu

Článek

Když se dnes zápas vyvíjel v její prospěch, nechtěla si to Cetkovská připouštět. "Pořád jsem měla v hlavě zápas před třemi lety v Paříži. Snažila jsem se nemyslet vůbec na nic, hrát míč po míči. Vlastně jsem měla úplně v hlavě tmu. To je asi lepší," prohlásila.

Myslí si, že Ivanovičovou zaskočila. "Malinko možná podcenila první set. Možná si myslela, že to bude jako v Paříži, a to jsem nechtěla připustit. Ve druhém setu to byl vyrovnaný boj," řekla prostějovská rodačka, žijící ve francouzské metropoli.

Být osmifinalistkou Wimbledonu je podle ní krásný pocit. "Ale je pořád těžké tomu uvěřit. Jsem strašně šťastná," prohlásila. "Byla jsem ráda, že jsem se po hodně dlouhé době dostala do hlavní soutěže a že si zahraju Wimbledon. Co se děje teď, mě strašně těší," konstatovala 81. hráčka světového pořadí.

Hotel měla před turnajem rezervovaný jen do neděle. "Takže pak asi půjdeme na ulici. Doufám, že tam nebude plno," smála se. "Ale takové starosti bych uvítala každý týden," dodala.

Její osmifinálovou soupeřkou bude Němka Sabine Lisická. "Nemá takové jméno jako Agnieszka Radwaňská nebo Ivanovičová, ale je to také strašně dobrá hráčka úplně jiného stylu," řekla Cetkovská, která s Lisickou ještě nehrála. "Nevím, co od ní mám čekat. Rozhodně velké rány," uvedla.

Připomněla, že Číňanka Li Na, vítězka Roland Garros, která prohrála s Lisickou v druhém kole, řekla, že "podání Lisické nemůže ženská vrátit". "Tak to mě moc nepotěšilo. Ale nic se nezmění. Jako dosud budu hrát míček po míčku a dám do toho všechno. Uvidím, co se stane," prohlásila Cetkovská.

Z jejích úspěchů je nadšená celá rodina. "Doma to prožívají. Všichni jsou strašně šťastní, máma, táta, babičky i dědečkové. Mě to taky strašně těší, protože rodina se kvůli mému tenisu obětovala," řekla. "A dvě Petry v osmifinále Wimbledonu, to zní hezky," připomněla v narážce na to, že se do osmifinále dostala i česká jednička Petra Kvitová. "Znělo by ještě líp, kdybychom se dostaly ještě o kousek dál," dodala.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori