Hlavní obsah

Kvitová před semifinále Wimbledonu: Hrála jsem pod prášky, nic jsem necítila

LONDÝN

Po sérii snadných výher se česká tenistka Petra Kvitová poprvé na letošním Wimbledonu na vítězství pořádně nadřela. Bulharka Cvetana Pironkovová jí jako první na turnaji sebrala set, ale na víc se nezmohla. Rodačka z Bílovce si tak po roce opět zahraje v All England Clubu semifinále. A rozhodně nemusí zůstat jen u něj. "Myslím ale jen na další zápas," odmítla rodačka z Bílovce roli jedné z favoritek na turnajový titul.

Foto: Reuters

Petra Kvitová se raduje po vítězsném míči ve čtvrtfinálovém duelu s Pironkovovou.

Článek

Zatímco vy jste v semifinále Wimbledonu, sestry Williamsovy nebo světová jednička Wozniacká už jsou ze hry. Máte na to, celý turnaj ovládnout?

(směje se) Nechci k tomu radši nic moc říkat. Před sebou mám další zápas. Ještě jsem neřešila, že bych mohla držet trofej…

Moc často se vám nestává, abyste začala panikařit jako ve druhém setu proti Pironkovové. Čím to bylo?

Už jsem se asi viděla v semifinále a myslela jsem, že se to dohraje samo. Párkrát jsem zkazila míč, ona se rozehrála a začaly jsme víc chodit do výměn. Jak jsem byla ztuhlá na nohách, najednou pro mě bylo všechno o moc těžší. Ale je pravda, že tohle se mi obyčejně nestává.

Nevzpomněla jste si v tu chvíli na letošní French Open, kdy jste ztratila skvěle rozehraný třetí set s pozdější vítězkou Li Na?

V Paříži to bylo trochu jiný. Tehdy jsem vůbec nevěděla, co hraju a jak tam vůbec na kurtu stojím. Teď jsem si na ten zápas vzpomněla na moment ve třetím setu, když jsem vedla 3:1. Jsem ráda, že to tak nedopadlo.

Čím jste si ve čtvrtfinále zasloužila výhru?

Hodně jsem bojovala. Jsem ráda, že konečně takový zápas přišel a všechno nebylo tak lehký jako dosud. Třeba v zápase s Yaninou (Wickmayerovou) mi vyšlo úplně všechno. Musím říct, že servis mi ve třetím setu hodně pomohl. A také jsem ráda, že jsem se vrátila do zápasu a uvědomila jsem si, že musím být já tou první, která si půjde pro bod.

Zápas se kvůli dešti odkládal. Byl problém načasovat, kdy si máte vzít prášky na utlumení bolesti v noze?

Měla jsem začít v jednu, na ten čas jsem si prášek vzala. A další mohl následovat až za čtyři hodiny. Naštěstí to akorát tak vyšlo, že jsem si ho mohla dát, než zápas opravdu začal. Byla jsem pod prášky a necítila vůbec nic.

S Wickmayerovou jste si stěžovala, jak natržený sval přicházel k sobě. Takže pokrok?

Já měla na minulý zápas jiný prášek, který možná tak nezabral. Tenhle fungoval líp. Trošku jsem stehno cítila, jen když jsem udělala dřep, jinak vůbec.

Takže doktoři trochu rozehnali vaše obavy?

Říkali, že si zranění nezhorším. Ale ani nezlepším... Na to je potřeba klid. Už jsem s tím smířená.

Reklama

Související témata: