Hlavní obsah

Šarapovová s noblesou velké hráčky ocenila útočný styl Kvitové

LONDÝN

S noblesou velké hráčky přijala Maria Šarapovová porážku ve finále Wimbledonu. Vítězstvím by přitom navázala na svůj sedm let starý titul z All England Clubu, ale talíř pro královnu trávy jí sebrala Petra Kvitová.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Finalistky Wimbledonu 2011 Petra Kvitová (vpravo) a Maria Šarapovová

Článek

"Hrála skvěle silově a střílela vítězné údery ze všech koutů kurtu. I z obranného úderu udělala vítězný," ocenila Šarapovová jednadvacetiletou českou hráčku.

Kvitová hrála své první grandslamové finále, zatímco Šarapovová již páté, ale rozdíl nebyl znát. "Hrála agresivněji než já, trefovala míče hlouběji do dvorce a získávala tak ve výměnách výhodu. Někdy byly její míče nechytatelné," řekla Ruska.

Rodačka ze Sibiře, která v devíti letech odešla na Floridu a vyrůstala ve slavné akademii Nicka Bolletieriho, mohla titulem završit velký návrat. Na přelomu let 2008 a 2009 po operaci ramene nehrála deset měsíců a po po návratu se prosazovala pomalu.

"Nemyslím si, že by to byl pohádkový konec, kdybych tady vyhrála. Pořád mám před sebou hodně práce," řekla Šarapovová. "A tenhle výsledek se nezrodil jen tak z ničeho, ze vzduchu, jak může vypadat, je za tím hodně práce," pronesla.

Letošní postup do semifinále Roland Garros a finále Wimbledonu je pro Šarapovovou vzpruhou. "Když pominu fakt, že jsem prohrála, tak je to velký krok kupředu," řekla čtyřiadvacetiletá Ruska. "Dodává mi to hodně sebevědomí do zbytku roku a já mám pořád chuť se zlepšovat a být lepší a lepší hráčkou," dodala tenistka.

Reklama

Související témata: