Hlavní obsah

Štěpánkovým soupeřem v semifinále ve Washingtonu bude Young

WASHINGTON

Soupeřem Radka Štěpánka v sobotním semifinále turnaje ve Washingtonu bude americký tenista Donald Young. Dvaadvacetiletý bývalý nadějný junior porazil v pátečním čtvrtfinále sedmého nasazeného Marcose Baghdatise z Kypru 6:3, 7:6 a postoupil poprvé v kariéře na okruhu ATP mezi nejlepší čtyři.

Foto: Danny Moloshok , Reuters

Radek Štěpánek.

Článek

Young vyhrál v roce 2005 už v patnácti letech juniorku na Australian Open a vládl juniorskému světovému žebříčku, po přechodu do mužské kategorie však zatím předpoklady expertů nenaplnil. V současnosti mu patří 128. místo v pořadí ATP. "Jasně, očekávání byla velká. Ale teď se už možná blížím tomu, že začínám hrát dobře," řekl rodák z Chicaga.

Dvaatřicetiletý Štěpánek se dostal do semifinále přes nasazenou pětku Fernanda Verdaska ze Španělska a pokusí se postoupit do svého prvního finále od loňského ledna, kdy marně bojoval o titul v Brisbane. Jeho zápas s o deset let mladším Youngem začíná ve 21:00 SELČ.

V druhém semifinále se utká turnajová jednička Gaël Monfils s americkým obrem Johnem Isnerem.

Petkovicová bude díky semifinále v Carlsbadu poprvé v Top 10

Německá tenistka Andrea Petkovicová se díky postupu do semifinále turnaje v Carlsbadu dostane poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku. Druhá nasazená porazila v Kalifornii ve čtvrtfinále hladce 6:2, 6:1 domácí Sloane Stephensovou.

Petkovicová v semifinále narazí na Polku Agniezsku Radwaňskou, druhou dvojici tvoří turnajová jednička Věra Zvonarevová z Ruska a Srbka Ana Ivanovičová.

WASHINGTON - muži (tvrdý povrch, dotace 1 166 400 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (1-Fr.) - Tipsarevič (6-Srb.) 6:4, 6:4, Isner (11-USA) - Troicki (3-Srb.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1, Young (USA) - Baghdatis (7-Kypr) 6:3, 7:6 (7:4).
Semifinálové dvojice: Štěpánek (ČR) - Young, Monfils - Isner.
CARLSBAD - ženy (tvrdý povrch, dotace 721 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Lisická (Něm.) 6:2, 3:6, 6:4, Petkovicová (2-Něm.) - Stephensová (USA) 6:2, 6:1, Ivanovičová (5-Srb.) - Pcheng Šuaj (4-Čína) 6:4, 6:2.
Semifinálové dvojice: Petkovicová - A. Radwaňská (3-Pol.), Zvonarevová - Ivanovičová.

Reklama

Související témata: