Hlavní obsah

Z kvalifikace tenisového US Open žádní Češi nepostoupili

Do hlavní soutěže závěrečného grandslamu sezony US Open v New Yorku se z kvalifikace nikdo z českých tenistů neprobojoval. Do třetího kvalifikačního kola prošly Andrea Hlaváčková a Kristýna Plíšková, ale rozhodující souboje o postup v pátek prohrály. Český tenis tak budou ve dvouhrách zastupovat tři muži a sedm žen.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tenistka Andrea Hlaváčková

Článek

Pětadvacetiletá letošní vítězka čtyřhry z Roland Garros Hlaváčková podlehla Rusce Alexandře Panovové v zápase trvajícím téměř dvě a půl hodiny 6:3, 2:6 a 6:7. Vyrovnaný zápas rozhodly v tie-breaku dvě nevynucené chyby plzeňské rodačky.

"Musela jsem dnes kvůli zpoždění ze čtvrtka hrát dvě třísetové dvouhry po sobě. Ale na to se nevymlouvám. Soupeřka měla více štěstí," řekla spolupracovníkovi ČTK po zápase Hlaváčková, která se nyní soustředí na čtyřhru s Lucií Hradeckou.

Šanci zahrát si poprvé hlavní soutěž US Open nevyužila ani devatenáctiletá Kristýna Plíšková. Noppawan Lertcheewakarnové z Thajska podlehla rovněž ve třech setech 5:7, 6:3 a 3:6, když v úvodní sadě ztratila vedení 4:1.

Reklama