Hlavní obsah

US Open: Cetkovská se probila do 2. kola, Benešová a Strýcová skončily

NEW YORK

Šestadvacetiletá rodačka z Prostějova Petra Cetkovská potvrdila dobrou formu a na US Open jde dál. První kolo v New Yorku naopak znamenalo konečnou pro Ivetu Benešovou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Petra Cetkovská.

Článek

Cetkovská porazila Rusku Jevgenii Rodinovou, s níž sice ztratila první set hladce 1:6, další dva však podobně jednoznačně získala 6:1 a 6:2. Wimbledonská osmifinalistka tak navázala na úspěšné tažení z generálky na US Open v New Havenu, kde ji až ve finále porazila světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska.

Příští soupeřkou Cetkovské, která se po úspěchu v New Havenu posunula na své žebříčkové maximum 32. místo, bude po dvou měsících opět šestnáctá nasazená Ana Ivanovičová. Bývalou světovou jedničku ze Srbska porazila Cetkovská ve dvou setech ve třetím kole Wimbledonu.

Vítězka smíšené čtyřhry z londýnské trávy Benešová nestačila na slovenskou rodačku Jarmilu Gajdošovou reprezentující Austrálii a prohrála ve dvou setech 6:7 a 5:7.

Tři sady bojovala Záhlavová-Strýcová s Chorvatkou Petrou Martičovou, ale loňské třetí kolo na US Open nezopakuje. Vypadla po porážce 5:7, 6:3 a 6:4.

Čeští tenisté na US Open
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Gajdošová (29-Austr.) - Benešová (ČR) 7:6 (7:5), 7:5, Cetkovská (ČR) - Rodinová (Rus.) 1:6, 6:1, 6:2, Martičová (Chorv.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 5:7, 6:3, 6:4,
Výsledky ostatních zápasů najdete zde.

Reklama

Související témata: