Hlavní obsah

Dvouhra na US Open už bez Čechů, zraněný Berdych vzdal zápas s Tipsarevičem

NEW YORK

Do osmifinále dvouhry na US Open se nepodívá žádný z českých tenistů. Poslední český zástupce Tomáš Berdych skrečoval sobotní zápas 3. kola se Srbem Jankem Tipsarevičem za stavu 4:6 a 0:5 kvůli potížím s ramenem, na které si stěžoval již delší dobu.

Foto: Al Behrman, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych.

Článek

"V úvodních dvou hrách jsem měl normální pocit, pak jsem pocítil bolest v rameni při servisu. Není to tak velká bolest jako před dvěma lety v Madridu, může to být nějaký skřípnutý nerv. Ještě jsem to zkoušel dál, ale s takovým handicapem se nedá hrát na úrovni s hráčem, jakým je Tipsarevič," řekl Berdych ČTK.

Český tenista měl s ramenem potíže už delší dobu, před dvěma týdny kvůli nim skrečoval semifinále turnaje v Cincinnati. Na US Open po čtvrtečním postupu do třetího kola dokonce prohlásil, že nebýt jeho fyzioterapeuta, dohrál by kvůli bolestem v New Yorku asi dřív. "Včera jsem si dal klid, udělali jsme vše, co se dalo. Ale bohužel. Teď chci co nejdříve do Prahy na vyšetřeni k panu Kolářovi," uvedl pětadvacetiletý hráč, jenž kvůli zranění přišel o možnost vylepšit si bilanci s neoblíbeným soupeřem. S Tipsarevičem se v kariéře utkal už počtvrté a ani jednou nezvítězil.

Berdych tuší, kde ke zranění přišel. "Bylo to v deblu v Cincinnati, den před utkáním s Federerem při vysokém voleji. Škoda, že se to stalo zrovna v deblu, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí," řekl Berdych, který věří, že do konce sezony ještě nasbírá nějaké body na zbývajících dvou turnajích kategorie Masters.

Zatím se nechtěl vyjadřovat k možné absenci v daviscupové baráži s Rumunskem. "Musíme si s kluky sednout. Nechci přes noviny oznamovat, zda budu hrát, či ne. Bude záležet na výsledcích vyšetření. Tenis je individuální sport a nepůjdu na kurt, pokud nebudu stoprocentně připravený," uvedl s ohledem na to, že na posledním grandslamu sezony skončil kvůli zranění ramene i Radek Štěpánek.

Další krok na cestě za prvním grandslamovým titulem udělala světová jednička Caroline Wozniacká. Dánská tenistka si poradila se 103. hráčkou světa Američankou Vaniou Kingovou 6:2, 6:4 a je v osmifinále podeváté za posledních deset turnajů velké čtyřky.

Světový hráč číslo tři Roger Federer si v cestě za rekordním šestým triumfem ve Flushing Meadows ve třetím kole poradil s Chorvatem Marinem Čiličem ve čtyřech setech 6:3, 4:6, 6:4 a 6:2. Švýcar se probil do osmifinále už na třicátém grandslamovém turnaji v řadě. Dlouhán Čilič si sice vytvořil šance, ale proměnil jen dva brejkboly z devíti příležitostí. 

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Výsledky tenisového US Open</strong> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Muži, dvouhra - 3. kolo</strong>: </td></tr><tr><td>Tipsarevič (20-Srb.) - <strong><em>Berdych</em></strong> (9-ČR) 6:4, 5:0 skreč, Ferrero (Šp.) - Granollers (31-Šp.) 6:1, 4:3 skreč, Federer (3-Švýc.) - Čilič (27-Chor.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:2.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Ženy, dvouhra - 3. kolo</strong>:</td></tr><tr><td>Suárezová - Solerová-Espinosová (obě Šp.) 6:0, 6:4, Wozniacká (1-Dán.) - Kingová (USA) 6:2, 6:4, Schiavoneová (7-It.) - Scheepersová (JAR) 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, Petkovicová (10-Něm.) - Vinciová (18-It.) 6:4, 6:0, Pavljučenkovová (17-Rus.) - Jankovičová (11-Srb.) 6:4, 6:4.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Čtyřhra - 2. kolo</strong>:</td></tr><tr><td><strong><em>Peschkeová</em></strong>, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - A. Bondarenková, K. Bondarenková (Ukr.) 6:1, 6:2.</td></tr></tbody>

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková