Hlavní obsah

VIDEO: Djokovič bavil diváky, vystřihl tanec jak z Horečky sobotní noci

NEW YORK

Posledním grandslamem sezóny prochází s naprostým přehledem, naposledy ve třetím kole US Open ve třech setech vyprovodil ze hry Nikolaje Davyděnka, a tak není divu, že má srbský tenista Novak Djokovič důvod k úsměvům. Právě po zápase s ruským tenistou pobavil diváky vítězným tanečkem u sítě a poblíž stojící moderátor hned upozorňoval, že si v ničem nezadal s hvězdným Johnem Travoltou ve filmu Horečka sobotní noci.

Foto: se Amendola), ČTK/AP

Novak Djokovič tancuje.

Článek

Světová jednička je pověstná tím, že kromě předvedené hry láká přítomné fanoušky i na svoji show. V neděli jej k tomu inspiroval fanoušek, který během utkání s Davyděnkem vytvářel v hledišti taneční kreace.

“Potřebuji muziku,“ říkal po skončení utkání Djokovič a bylo jasné, že diváci si znovu přijdou na své. Srbský tenista se po spuštění hudby začal vlnit do rytmu a nadšené hlediště mu začalo aplaudovat. „To je JohnTravolta z Horečky sobotní noci,“ smál se moderátor, když připomínal 34 let starý film.

„Nebyl to ale žádný Petkodance,“ vysvětloval pak Djokovič na tiskové konferenci v narážce na německou tenistku Andreu Petkovičovou, která po vyhraných zápasech diváky rovněž baví svými tanečky. „Žádný název ještě nemám, musíte mi nějaký vymyslet,“ říkal Djokovič, který v sezóně vyhrál už šedesát duelů.

„Já ani nevěděl, co jsem na tu muziku dělal. Ale bylo to kvůli lidem, abych jim udělal radost. Vždyť i kvůli tomu si kupují lístky. Publikum v New Yorku je spektakulární. Hlavně noční zápasy, kdy jsou lidi pořádně hluční a o pauzách hraje muzika, jsou mimořádné,“ pochválil diváky v New Yorku.

Reklama

Související témata: