Hlavní obsah

VIDEO: Parádní výměna Djokoviče s Dolgopolovem nadchla fanoušky

NEW YORK

Takhle se odvracejí setboly. Ukrajinský tenista Alexandr Dolgopolov v úvodním setu čtvrtého kola US Open pořádně potrápil světovou jedničku a suveréna letošní sezóny Novaka Djokoviče. První sada vyústila do divokého tie-breaku, v němž oba hráči museli několikrát odvrátit setbol protivníka. A mladý Ukrajinec za svým slavnějším soupeřem rozhodně nezaostal.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Ukrajinský tenista Alexandr Dolgopolov během utkání s Novakem Djokovičem na US Open.

Článek

Dvaadvacetiletý Dolgopolov měl úvodní set rozehraný výborně. Sebral soupeři podání, ale Srb mu dokázal oplatit stejně a vítěze tak musel určit až tie-break. V tom vedl Ukrajinec už 4:0, přesto nakonec podlehl. Djokovič se ale na vítězství pořádně nadřel, výsledek zkrácené hry zněl 16:14 pro rodáka z Bělehradu.

Radost srbského tenisty Novaka Djokoviče po postupu do čtvrtfinále US Open.foto: Reuters/Ray Stubblebine

Další dvě sady získal vítěz letošního Australian Open a Wimbledonu už hladčeji, když vyhrál 6:4 a 6:2, postoupil do čtvrtfinále a letošní bilanci zápasů upravil na 61 výher a 2 porážky. „Dolgopolov má rychlé ruce a výborně podává. Věděl jsem, že musím vydržet hrát svou hru a čekat na příležitost,“ připomněl po zápase Srb oblibu Dolgopolova v sekaných úderech. „Po vítězství v prvním setu jsem získal duševní převahu,“ dodal čtyřiadvacetiletý Djokovič.

Srbský tenista Janko Tipsarevič bude příštím soupeřem Novaka Djokoviče.foto: Reuters/Jessica Rinaldi

Prvnímu hráči světového žebříčku se ve čtvrtfinále postaví Djokovičův krajan Janko Tipsarevič, jemuž ve 3. kole vzdal Tomáš Berdych. Tipsarevič přehrál Španěla Juana Carlose Ferrera ve čtyřech setech a postoupil do svého prvního grandslamového čtvrtfinále. „Pro naši zemi je to skvělé. Janko je mimo tenis jedním z mých nejlepších přátel, a proto nebude jednoduché s ním hrát. Je to ale čtvrtfinále grandslamového turnaje. Budu chtít vyhrát,“ svěřil se Djokovič. S Tipsarevičem Djokovič ještě neprohrál.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík