Hlavní obsah

Němky si pozvaly české tenistky pro únorový Fed Cup do Stuttgartu

BERLÍN

Německé tenistky vybraly za dějiště utkání 1. kola Fed Cupu s českým týmem Stuttgart. Proti wimbledonské vítězce Petře Kvitové a spol. zvolily tvrdý povrch Porsche-Areny, v níž v dubnu porazily v baráži výběr Spojených států bez sester Williamsových. Duel se bude hrát 4. a 5. února.

Foto: Mike Blake, Reuters

Německá tenistka Andrea Petkovicová

Článek

"Na Stuttgart máme příjemné vzpomínky. Těšíme se na odvetu s Češkami a věříme v početnou a hlasitou podporu našich fanoušků," řekla při dnešním oznámení dějiště kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová. "Samozřejmě budou mít Češky s Petrou Kvitovou silný tým, ale i my máme předpoklady k postupu mezi nejlepší čtyřku," dodala bývalá tenistka.

Rittnerová má ve svém výběru aktuálně hned tři hráčky z elitní světové dvacítky. Spoléhat bude na kvarteto Andrea Petkovicová (11. v žebříčku WTA), Sabine Lisická (17.), Julia Görgesová (20.) a Angelique Kerberová (33).

České tenistky však do Stuttgartu přijedou minimálně jako finalistky letošního ročníku Fed Cupu, protože na začátku listopadu budou bojovat o trofej ve finále s Ruskem v Moskvě. Proti Německu se pak pokusí navázat na příznivou bilanci pěti vítězství ze šesti vzájemných duelů. Naposledy se utkaly loni v prvním kole Světové skupiny a doma v Brně zvítězily po boji těsně 3:2.

Reklama

Související témata: