Hlavní obsah

S Kvitovou si tenisový Turnaj mistryň zajistila i Azarenková

PEKING

Běloruska Victoria Azarenková si zajistila stejně jako česká hvězda Petra Kvitová účast na Turnaj mistryň. Obě tenistky definitivně posunulo do Istanbulu, kde se vrchol roku bude hrát 25. až 30. října, semifinále v Tokiu.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Běloruská tenistka Victoria Azarenková

Článek

Azarenková se na Turnaj mistryň kvalifikovala potřetí za sebou. "Na začátku každé sezony je Turnaj mistryň jedním z mých cílů, takže jsem nadšená. Je to jeden z nejtěžších turnajů, protože od začátku vás čekají nejtěžší soupeřky," řekla.

Wimbledonská vítězka Kvitová se o své účasti na Turnaji mistryň dozvěděla ve čtvrtek po postupu do semifinále v Tokiu, ale asociace WTA to na svém webu zveřejnila až o dva dny později.

"Mám za sebou skvělý rok, během kterého moje hra urazila dlouhou cestu - mentálně, technicky i takticky," řekla pátá česká rodačka, která si Turnaj mistryň zahraje. "Budu hrát poprvé, takže nevím, co mám čekat," dodala Kvitová.

Poslední českou účastnicí Turnaje mistryň byla Jana Novotná v roce 1998, kdy vyhrála londýnský Wimbledon stejně jako letos Kvitová. Na Turnaji mistryň v minulosti nechyběly také Martina Navrátilová, Hana Mandlíková a Helena Suková.

Před Kvitovou a Azarenkovou si účast zajistily světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Maria Šarapovová. Na Turnaj mistryň se kvalifikuje osmička tenistek na základě výsledků letošní sezony, stále se tak ještě bojuje o čtyři místa.

Reklama

Související témata: