Hlavní obsah

Rosol prohrál v Moskvě devátý zápas v řadě na ATP Tour

MOSKVA

Český tenista Lukáš Rosol neukončil svou neúspěšnou sérii na okruhu ATP ani na turnaji v Moskvě. Daviscupový reprezentant vypadl v úvodním kole halového Kremlin Cupu po porážce 6:7, 5:7 s Michailem Kukuškinem z Kazachstánu a prohrál devátý zápas za sebou.

Foto: ČTK/AP

Lukáš Rosol

Článek

Šestadvacetiletý Rosol se z vyhraného zápasu na ATP Tour radoval naposledy v červenci v Hamburku, kde postoupil do druhého kola. Od té doby uspěl jen na challengeru v San Marinu a také za rozhodnutého stavu v daviscupovém utkání v Rumunsku.

"Je to hezký turnaj, ale tenisově mi tu premiéra nevyšla," řekl ČTK Rosol. Příští týden zkusí, zda bude mít více štěstí v Petrohradu.

Největšího úspěchu letos dosáhl postupem do třetího kola na Roland Garros, od té doby se mu ale nedaří. "Nevím, zda jsem nehrál příliš turnajů v řadě a nemám z čeho brát energii. Ale snažil jsem se víc trénovat a dneska jsem hrál o poznání líp než v uplynulých týdnech. Bohužel mi to nevyšlo, rozhodl jediný balónek v tie-breaku, kdy jsem si nechal soupeře utéct na 5:0 a stáhl na 6:5. Ale věřím, že to bude zase dobrý," dodal uvedl Rosol.

Brněnský rodák byl jediným českým zástupcem v mužské části moskevského turnaje, mezi ženami se představí Lucie Šafářová a Klára Zakopalová.

MOSKVA (tvrdý povrch):
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Kukuškin (Kaz.) - Rosol (ČR) 7:6 (7:5), 7:5, Seppi (8-It.) - Andrejev (Rus.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), Gabašvili (Rus.) - Beck (SR) 6:2, 6:4, Riba (Šp.) - Haider-Maurer (Rak.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:3.
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Duševinová (Rus.) - Vinciová (7-It.) 7:6 (7:4), 6:4, Kanepiová (Est.) - Erraniová (It.) 6:0, 7:5, Jovanovská (Srb.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:3, 6:0.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Uhlířová (3-JAR/ČR) - Birnerová, Zakopalová (ČR) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: