Hlavní obsah

Američan Bogomolov by mohl v budoucnu hrát Davis Cup za rodné Rusko

MOSKVA

Návrat k rodným kořenům možná čeká tenistu Alexe Bogomolova. Rodák z Moskvy reprezentující Spojené státy by se v budoucnu mohl stát opět Rusem a reprezentovat k radosti svého otce v Davisově poháru.

Článek

"Dosud jsem o tom nepřemýšlel, ale pokud dostanu konkrétní nabídku hrát za Rusko, budu o tom vážně uvažovat," citoval Bogomolova deník Gazeta. "Musel bych to konzultovat se svou rodinou a se svým týmem, než bych se rozhodl," řekl.

Osmadvacetiletý Bogomolov se narodil v Moskvě a jeho otcem je uznávaný tenisový trenér Alexander Bogomolov, který mimo jiné vedl Jevgenije Kafelnikova a Andreje Medveděva. V roce 1992 začal Bogomolov starší pracovat jako kouč v tenisovém klubu Montana v Miami a Alex už v Americe zůstal.

Šéf ruského tenisu Šamil Tarpiščev, který je zároveň daviscupovým i fedcupovým kapitánem, ruským médiím řekl, že by Bogomolov mohl týmu pomoci. "Mluvil jsem o tom s Alexovým otcem, který mi řekl, že sní o tom, aby jeho syn hrál za Rusko. Ale jedinou osobou, která se může rozhodnout, je Alex sám," řekl Tarpiščev.

Aktuálně 37. hráč světa Bogomolov by mohl být podle žebříčku ruskou dvojkou. Za USA dosud v Davisově poháru nikdy nenastoupil, jelikož se do týmu nedostal.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori